2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

MVK járatkimaradások: miért nézik hülyének a miskolciakat?

Március 15-i hétvége óta szinte naponta tesz közé járatkimaradásokról szóló tájékoztatókat az MVK Zrt. Az első, március 20-i magyarázat szerint az ominózus hétvége rendkívüli időjárási viszonyai jelentős sérüléseket okoztak járművekben. A járművek javítása, és az alkatrészek beszerzése folyamatos, de időigényes, melynek következtében az elkövetkezendő napokban még járatkimaradásokra kell számítani. Azonban a járatritkítások a mai napig tartanak.

Érthetetlennek tartjuk, hogy bár rendkívüli időjárás volt azon a hétvégén, mi okozhatott ilyen, hosszú ideig helyreállítható károkat, amelyek kiszámíthatatlanná teszik a miskolci közösségi közlekedést.

Azt sem látjuk, hogy a február 12-i sajtótájékoztatónkon felvetett MVK állami támogatás elmaradása összefügg-e a jelen helyzettel? Akkor Soós Attila határozottan visszautasította, hogy bármiféle támogatás csökkenés és ebből következő színvonalesés bekövetkezne. Néhány hét múlva a város költségvetése rögzítette azt, hogy nem párosul az önkormányzati pénzhez költségvetési.

Annak sem látjuk a hatását, amelyet egy Zöld Nyíl Projektirányító Bizottsági jegyzőkönyvéből tudunk (2013. január 21), miszerint jelentősen csökkent az MVK autóbusz állománya.

Azt azonban az április 18-i közgyűlési anyagokból, a tavalyi zárszámadás mellékleteiből kiolvashatjuk: az MVK Zrt. gyakorlatilag csődben van.

Ezek alapján állítjuk Kriza Ákos és emberei hülyének nézik a miskolciakat. Megjegyezzük, nem először!

Éppen ezért tesszük fel ismételten kérdéseinket:
•    hány és milyen típusú autóbuszok sérültek meg (darabszám, típus, azonosító)?
•    milyen sérülések történtek (tipikus vagy egyedi),  sorolják fel tételesen!
•    milyen alkatrészek azok, amelyek ilyen nehezen pótolhatóak illetve nehezen szerezhetőek be?
•    kik az alkatrészek szállítói, gyártói?
•    milyen pluszköltséget jelent a káresemény?
•    van-e biztosítása az MVK Zrt.-nek a járművekre?
•    hogyan kezeli az MVK Zrt. az elmaradt kb. 500 milliós állami támogatást?
•    miért csökkent jelentősen az autóbusz állomány az MVK Zrt.-nél?

Egy mondatban: az április 10-i MVK-s sajtótájékoztató után is megválaszolatlan az a kérdés, meddig lesznek járatkimaradások Miskolcon?

MSZP Önkormányzati Frakció
Miskolc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…
UNESCO NEMZETKÖZI JAZZNAP 2024.
A hazai kezdeményezésű Jazznap.hu, az UNESCO Nemzetközi Jazznap megünneplésére rendezett koncertfolyam idén újra számos helyen látogatható! Herbie Ha…