2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
56201-56400/56393.jpg

Miskolcon nyitott új raktárat az Élelmiszerbank

56201-56400/56393.jpgMegkezdte működését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület új telephelye Miskolcon. A helyi Élelmiszerbank célja, hogy közelebb vigyék a segítséget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nélkülözőkhöz, a helyi élelmiszerforgalmazó és -gyártó cégek támogatásával hatékonyabb ellátást biztosítsanak a térségben működő karitatív szervezeteknek, és több mentett élelmiszer jusson oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

 

 

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. Az Élelmiszerbank célja, hogy kapcsolatot teremtsen a felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, és ezzel segítse az éhezés, az élelmiszerpazarlás csökkenését Magyarországon.

 

A budapesti központtal működő Élelmiszerbank országos lefedettségét az Egyesület mintegy 450 partnerszervezete biztosítja, akiknek köszönhetően évente több, mint 250.000 nélkülözőhöz jut el élelmiszeradomány, 2020-ban összesen 8.400 tonna mennyiségben, 7 milliárd forint értékben.

 

Az Élelmiszerbank hosszú távú célja, egy erős vidéki hálózat kialakítása, amely az egyes régiókban élők helyzetét megkönnyítené, élelmiszerhez jutását költséghatékonyabbá tenné. A járványügyi helyzet, a nélkülözők számának növekedése, az igények bővülése miatt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület úgy döntött, hogy következő logisztikai bázisát Miskolcon nyitja meg.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az Élelmiszerbank több mint 30 partnerszervezetén keresztül közel 25.000 nélkülözőt – gyermekeket, családokat, időseket, fogyatékkal élőket, hajléktalanokat –  lát el mentett élelmiszerekből készített csomagokkal.

 

„A helyi Élelmiszerbank létrehozásával a fő célunk, hogy a környéken működő partnerszervezeteink logisztikai költségeinek csökkentésével hatékonyabban segítsük a nélkülözők ellátását, a régió vállalatainak bevonásával pedig növelni tudjuk a mentett élelmiszerek mennyiségét.  Az helyi Élelmiszerbank megnyitásával még több embernek szeretnénk hathatós segítséget nyújtani a térségben.” – mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank elnöke.

 

“Miskolc önkormányzata számára rendkívül fontos, hogy segítséget nyújthasson a nehéz helyzetben lévőknek, azoknak, akik szociális körülményeik vagy más problémáik miatt erre rászorulnak. A segítségnyújtás során fontos, hogy létrejöhessenek olyan kezdeményezések, amelyek ezt a város számára kitűzött jelentős célt szolgálják, segítik. Éppen ezért rendkívüli öröm számomra, hogy Miskolcon nyitotta meg új raktárát az Élelmiszerbank.” – mondta el Varga Andrea, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere.

 

„A Magyar Élelmiszerbank Egyesület karitatív munkája sok miskolci és környékbeli családnak nyújthat segítséget, megkönnyítve mindennapjaikat, hozzájárulva ahhoz, hogy megfelelő élelmiszerekhez jussanak. Bízom abban, hogy a most megnyitásra kerülő élelmiszerraktár minél több személy számára nyújthat megfelelő segítséget, valamint minél többen csatlakoznak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által kitűzött célok támogatásához.” – nyilatkozta az Alpolgármester.

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek