2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Miskolci önkormányzat: időben jelezték az ápolási díj megszűnését és a helyettesítő támogatást

Miskolci önkormányzat: időben jelezték az ápolási díj megszűnését és a helyettesítő támogatást

Miskolc önkormányzata minden érintettet időben értesített az ápolási díj május 31-ei megszűnéséről és arról, hogy aktív korúak ellátására válhatnak jogosulttá – közölte a polgármesteri hivatal szóvivője csütörtökön az MTI-vel. Dobos Tímea ezt arra reagálva írta, hogy Gúr Nándor MSZP-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón azt mondta, Miskolcon nem jut pénz az ápolási díjra, az ezt helyettesítő támogatáshoz pedig regisztrálni kell, de az idő rövidsége miatt egy hónapot elveszíthetnek az érintettek.

A szóvivő közleményében kifejtette: az ápolási díj az önkormányzat önként vállalt feladata volt, azt szinte már minden város megszüntette, a borsodi megyeszékhelyen 510 ember vette igénybe. Többségük olyan, az oktatásból kikerült fiatal, aki idős hozzátartozóját gondozza.

Hozzátette, arról is tájékoztatták az érintetteket, hogy aktív korúak ellátására válhatnak jogosulttá, ha az állami foglalkoztatási szervvel legalább három hónapig együttműködtek és az egyéb jogosultsági feltételnek is megfelelnek.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek