2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Miskolci diszkók befogadóképessége

Elengedjem a gyermekemet szórakozni? Melyik zenés szórakozóhelyen érezhetem biztonságban? – fogalmazódnak meg a kérdések a szülőkben. Arra a kérdésre, hogy mely szórakozóhely (tűz)biztonsága nyújt teljes körű védelmet a közelmúlt tragédiáinak elkerülésére, szinte lehetetlen felelősen válaszolni. Lehet teljes körűen megfelelni az aktuális létesítési előírásoknak, ha a használati előírásokat csak részben tartja be az üzemeltető. Teljes felelősséggel tehet meg mindent az üzemeltető, tarthatja be az üzemeltetés összes előírását, ha a vendégek vészhelyzetben, vagy azok kialakulása előtt nem hozzák a jogszabályalkotók által elvárt viselkedési minimumot.

Tűzoltóságunk (is) kiemelten kezelte, kezeli a zenés szórakozóhelyek tűzbiztonságát, évek óta éjszakai ellenőrzések sokaságán (is) ellenőriztük az üzemeltetési feltételeket. Akkor is, és most is az ilyen rendezvények legnagyobb veszélyét abban látjuk, ha a számítással igazolhatónál több ember tartózkodik az adott létesítményben. Éppen ezért szeretnénk, hogy – ha akarja – mindenki megismerhesse azt, hogy a kiszemelt vendéglátóhelyen milyen létszám mellett szórakozhat biztonságban, és ha úgy ítéli meg, hogy többen tartózkodnak ott, ennek tudatában dönthessen a bennmaradásról.

Jelenleg a működési engedélyekben is szereplő befogadó képességet nem tartalmazza egyetlen egy, mindenki által hozzáférhető nyilvántartás sem.

Honlapunk felajánlotta, felajánlja a miskolci üzemeltetőknek azt a lehetőséget  hogy hozzájárulásuk esetén – a tűzoltóság által is felülvizsgált befogadó képességet – közzétesszük. Hozzájárulásukkal íme az első, de folyamatosan bővülő lista:

* East Side Beach & Arena, Miskolc-Tapolca, Fagyöngy u. 3.  823 fő
* Hypnose Club & Lounge Kávéház (fsz+pince), Miskolc, Hunyadi u. 500 fő
* E/2 Klub Miskolc, Egyetemváros 276 fő
* Rockwel Klub-Miller Club Miskolc, Egyetemváros összesen 858 fő
* Tracy Cafe (földszint), Miskolc, Besenyői u. 400 fő
Forrás: langlovagok.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek