2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Miskolc polgármesterének reagálása a tűzvizsgálati jelentésre

A Miskolci Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság szerdán délelőtt sajtótájékoztatón ismertette a 2009. augusztus 15-i avasi paneltűz vizsgálatának eredményeit. Káli Sándor, Miskolc polgármestere a vizsgálat eredményeinek megismerését követően az alábbi intézkedéseket fogalmazta meg:

Javaslom, hogy a Tűzoltóság fokozottabban figyelje a jövőbeni panel-szigetelési munkák ellenőrzését és szigorítsa annak engedélyezését.

A városvezetés – a Miskolci Tűzoltóság közreműködésével – hamarosan megkezdi a miskolci társasházak környékén szolgáló városőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők tűzvédelmi oktatását.

Felkérem a város közbiztonsági és katasztrófavédelmi szakembereit, hogy Miskolc nagyobb lakótelepein – önkormányzati támogatással – 2010. január 1-ig hozzák létre az „Önkéntes Tűzoltósági Rendszert”.

Utasítom a MIK Zrt. vezetését, hogy az általuk kezelt panelházak – lakók által használható – tűzriasztó-rendszerrel (lépcsőházi szirénával) való ellátását kezdjék meg!

Felkérem a Miskolci Tűzoltóságot, hogy vizsgálják meg Miskolc toronyházainak hő- és füstelvezető rendszereit és azok állapotáról, a felmerülő hibák kijavításáról és a lehetséges pótlólagos műszaki megoldásokról készítsenek tájékoztatást a városvezetésnek!

A megelőzés érdekében felkérem a társasházi képviselők, lakószövetkezetek, lakóközösségek vezetőit, hogy keressék fel a tűzoltóság szakembereit annak érdekében, hogy egy esetelegesen bekövetkező tűzesetnél melyek azok a legszükségesebb teendők, amit a tűzoltók kiérkezéséig megtehetnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…