2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Miskolc polgármestere válaszol Barna Györgynek

Polgármesteri válasz Barna Györgynek, a Lézerpont Látványtár alapítójának

Tisztelt Barna György!


Az utóbbi időben szinte naponta olvashattam az Ön nyilatkozatait, melyekben a nagy nyilvánosság előtt fogalmazta meg a Látványtára jövőjéről szóló aggodalmait. Őszinte sajnálatomra, Ön a nyilatkozatok között eltelt időben egyszer sem keresett meg. Így nem is volt alkalom arra, hogy elmondja: mit is szeretne kérni, vagy kapni az én segítségemmel, esetleges közreműködésemmel, ezért kénytelen vagyok most én is a sajtóban megnyilatkozni, a sajtón keresztül válaszolni az Ön által megfogalmazottakra.

2011. december 9-én azt nyilatkozta, hogy nem jelentkezett be hozzám, ugyanis
nem pénzt szeretne a várostól, csak annyit, hogy szüntessük meg a Látványtár negatív megkülönböztetését és azt, hogy a gyűjtemények méltó helyükre kerülhessenek a város idegenforgalmi életében.

2011.december 15-
én Ön már azt fontolgatta, eladja gyűjteményét,
arra hivatkozva, hogy a városvezetés semmilyen formában nem támogatja a
múzeumot.

A 2011. december 19
-i újságok szerint Ön még mindig eladná gyűjteményét, de ezúttal akár külföldre is. Az indok még mindig az, hogy a jelenlegi városvezetés nem
ad kultúrpolitikai támogatást gyűjteményének.

Majd egy nappal később – 2011.december 20-án – újra azt mondja, hogy nem akar mást, csak méltó helyen szeretné tudni gyűjteményét.

Egy héttel később – december 27- én – még mindig a gyűjtemény eladásán
gondolkodik, sőt még egy munkacsoport is megalakult, amely előkészíti a
velem való találkozást.

Majd egy újabb hír, hogy bár Ön nem mondta le a gyűjtemény eladásával
kapcsolatos tárgyalásokat, de egy időre felfüggesztette azokat és még
mindig nem kér a várostól pénzt, csak annyit, hogy szüntessék meg a
negatív megkülönböztetését.


Tisztelt Barna György!

A Látványtár nincs hátrányosan megkülönböztetve. A város honlapján, a Miskolc.hu-n a kultúra menüpont alatt, a kiállítóhelyek között szerepel a Lézerpont Látványtár. Szerepel a turisztikai kiadványunkban: a MiskolcOn-ban.
A miskolci Tourinform iroda előtt plakát hirdeti a Látványtárat, az iroda munkatársai pedig kiállításokra viszik az Ön magyar és angol nyelvű szórólapjait, vagyis szinte az egész országban hirdetik a Látványtárat. Talán ebből is érzékelhető: fontos számunkra az Ön magángyűjteménye! Éppen ezért – így a sajtón keresztül – javaslom egy olyan szakemberekből álló csoport létrehozását, ahol egyeztetni tudjuk elképzeléseinket és ahol végül, egy szakmai-idegenforgalmi szempontokat is maximálisan figyelembe vevő megoldás születhet. Segítségképpen felajánlom, hogy a MIK Zrt. helyiséghasznosítással foglalkozó illetékese is álljon az Ön rendelkezésére, hogy közösen találhassuk meg azt a megoldást, ami a város, az Ön és a múzeumi szakemberek számára a legoptimálisabb.

Tisztlelettel: Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere
2012. január 04.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek