2021. 12. 6. hétfő

Miklós
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF

Miskolc is képviseltette magát a budapesti Okos Város Szemináriumon

Miskolc is képviseltette magát a Finn Nagykövetség által szervezett Okos Város Szemináriumon, Budapesten. Az eseményre Markku Virri nagykövet január 9-ei, miskolci látogatásán hívta meg a város képviselőit. A finn diplomatát, aki akkor első alkalommal járt Miskolcon, Varga Andrea Klára alpolgármester fogadta. Megbeszélésükön szó esett Miskolc folyamatban lévő tizenegy Smart City fejlesztéséről, és arról a két nemzetközi Smart-projektről is, amelyben szintén részt vesz a város.

 A csütörtöki, Budapesti tanácskozáson a résztvevők rövid tájékoztatást hallgathattak meg a hazai Smart City-programokról, majd három okosmegoldásokat kínáló finn cég mutatta be tevékenységét. Az előadások után Miskolc város küldöttsége megbeszélést folytatott más hazai, okos-projektekben érdekelt városok képviselőivel, és találkozott a főpolgármester-helyettes Smart-ügyekért felelős tanácsadójával is. A tanácskozáson a finn nagykövet jelezte, hogy tavasszal a tervek szerint újra ellátogat majd Miskolcra.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel. Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is sik…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum