2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Miskolc is képviseltette magát a budapesti Okos Város Szemináriumon

Miskolc is képviseltette magát a Finn Nagykövetség által szervezett Okos Város Szemináriumon, Budapesten. Az eseményre Markku Virri nagykövet január 9-ei, miskolci látogatásán hívta meg a város képviselőit. A finn diplomatát, aki akkor első alkalommal járt Miskolcon, Varga Andrea Klára alpolgármester fogadta. Megbeszélésükön szó esett Miskolc folyamatban lévő tizenegy Smart City fejlesztéséről, és arról a két nemzetközi Smart-projektről is, amelyben szintén részt vesz a város.

 A csütörtöki, Budapesti tanácskozáson a résztvevők rövid tájékoztatást hallgathattak meg a hazai Smart City-programokról, majd három okosmegoldásokat kínáló finn cég mutatta be tevékenységét. Az előadások után Miskolc város küldöttsége megbeszélést folytatott más hazai, okos-projektekben érdekelt városok képviselőivel, és találkozott a főpolgármester-helyettes Smart-ügyekért felelős tanácsadójával is. A tanácskozáson a finn nagykövet jelezte, hogy tavasszal a tervek szerint újra ellátogat majd Miskolcra.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum