2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Miskolc az ország legnépszerűbb akadályfutó versenyére készül

Változások a közlekedésben, parkolásban október 12-14 között
Miskolcon, a Csanyik-völgyben, bükki környezetben rendezik meg október 13-14-én Magyarország legnépszerűbb akadályfutó versenyét. A Spartanra Miskolc 8 állomásos külön kalandparkkal is készül. A versenyre nyolcezer résztvevőt, és több tízezer látogatót várnak a szervezők, amiatt jelentősen megváltozik a nyugati városrész közlekedési rendje.

A Spartan Miskolc versenyközpontját jelentő fesztiválterületre, a Csanyik-völgybe, október 12-én, pénteken 8:00 órától október 14-én, vasárnap 21:00 óráig nem lehet majd autóval felhajtani. A Hegyalja és Vadas Jenő utcában megállni tilos lép életbe péntek délutántól vasárnap estig.

A Sportliget utcán és a Vendég úton teljes hosszában megállni tilos korlátozás lép hatályba október 12-én péntek délutántól október 14-én vasárnap estig. Ez érvényes lesz a Diósgyőri Uszoda és a DVTK Edzőközpont főépülete közötti útszakaszra is.

Október 13-án, szombaton és október 14-én vasárnap mindkét irányban megszűnik a közlekedés a Sportliget út Penny Market – Vendég utca szakaszon. A DVTK Edzőközpontot és a Diósgyőri Uszodát a DVTK Stadion vagy a Lorántffy Zsuzsanna utca felől lehet gépjárművel megközelíteni.

Október 13-án, szombaton 06:00 és 10:00 óra között megnövekedett forgalomra és torlódásra lehet számítani az M30-as autópálya Miskolc Déli csomópontjától a Futó utca, Csermőkei út, Gózon Lajos út, Lorántffy Zsuzsanna útvonalon. A szervezők azt kérik, aki nem a versenyre tart és teheti, október 13-án kerülje el az érintett utakat a kora reggeli és délelőtti időszakban.


Parkolás, helyi járatok

A versenyzők és kísérőik számára a DVTK Stadion környezetében 2000 parkolóhelyet jelölnek ki a szervezők. Innen a résztvevőket az MVK Zrt. különjáratai szállítják majd a versenyhelyszínre, a Csanyik-völgybe, 6-8 perces követési idővel, a Stadion nyugati oldalán lévő parkolóból indulva.

A Fesztiválterület megközelítésére az MVK Zrt ingyenes Spartan különjáratot indít Felső-Majláth – Majális Park között október 13-án szombaton 09:30-tól 20:20-ig, október 14-én vasárnap 11:00 óra és 18:30 között.

Miskolc Fun Zone: versenyzőknek, érdeklődőknek

A Miskolc Fun Zone többek között ingás és rönkös akadályelemekkel, vietnámi híddal várja a résztvevőket és a kilátogató érdeklődőket egyaránt. Aki sikerrel veszi az akadályokat, egyedi, Miskolc dizájnos garantált ajándéktárgyakkal lehet gazdagabb. A Miskolc Fun Zone azoknak is érdekességekkel, információval szolgál, akik a város iránt érdeklődnek. A Miskolc Fun Zone október 13-án, szombaton 9.30-tól 17.30-ig, október 14-én, vasárnap 9.30-tól 17.00 óráig várja vendégeit a Csanyik-völgyben felépített versenyközpontban.

2 napig korlátozott nyitva tartás a Miskolci Állatkertben

A Spartan ideje alatt a Miskolci Állatkert csak az előre bejelentett csoportokat és a verseny résztvevőit fogadja. Az MVK ZOO járata nem üzemel, viszont helyi járattal a Majális-parki buszmegállóig továbbra is biztosított az eljutás. A fenti időszakban autóval sem megközelíthető a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. A versenyt követően, október 15-től a megszokott téli nyitva tartás és közlekedési rend várja a látogatókat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum