2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Mintegy ezren fogtak össze

Mintegy ezer ember vett részt az „Együtt a térség összefogásáért” elnevezésű Polgári Estélyen. A 9. alkalommal megrendezett nagyszabású eseménynek a Városi Sportcsarnok adott otthont február 8-án.

 A rendezvényen elsőként Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, az est házigazdája köszöntötte a résztvevőket. A politikus kiemelte, nagyon fontos szerepet tölt be az estély a város és a térség életében, de a legfontosabb mégis az, hogy április 6-án az összefogás vezessen a választási győzelemhez.
 
Fontos az összefogás
 
A bál fővédnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke nem tudott részt venni az eseményen, de levélben üdvözletét küldte a bálozóknak. Hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP kormánya, valamint az őket támogató frakciószövetség azért dolgozott az elmúlt négy esztendőben, hogy visszavezesse hazánkat a kiszámítható mindennapi élet, valamint a keresztény értékeken nyugvó egészséges társadalom megerősítésének irányába. Semjén Zsolt kiemelte, hogy a bál résztvevői sokat tettek azért, hogy ez a változás elinduljon és kibontakozzon. Azt kívánta, hogy a bál adjon erőt mindenkinek a következő időszak feladatainak sikeres végrehajtásához.
 
Ezt követően Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, országgyűlési képviselő, a Ferencvárosi TC elnöke, az est védnöke mondott köszöntőt. Kiemelte, nagyra becsüli Tállai Andrást azért, hogy volt bátorsága 2002-ben egy nehéz időszakban elindulni a polgármesteri választáson, miközben irányította a sportklubot, ami szintén nagy feladat. Ezután államtitkári tisztséget vállalt a Kormányban, ahol volt ereje az önkormányzatokkal foglalkozni és az önkormányzati rendszert rendbe tenni.
Kubatov Gábor hozzátette, a város rendezett és szépen néz ki, miközben a klub feljutott az NB I-be, ráadásul most már az önkormányzatok is rendben vannak, ami azt bizonyítja, hogy Tállai András személyében a térségben élők egy sikeres embert választottak meg.
 
Kubatov Gábor nem érkezett üres kézzel, ugyanis egy Mezőkövesd 2014 feliratú ferencvárosi mezt hozott tombolafelajánlásként, míg Tállai András egy Mezőkövesd Zsóry naptárat és matyó ajándékcsomagot adott az FTC elnökének.
 
Látványos fejlődés

 
Szabó Gergely, Harsány polgármestere, a Harsány SE elnöke szintén védnökként vett részt a bálon. A településvezető elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy a nagyszabású esemény védnökeként köszöntheti a résztvevőket, amely immár 9. alkalommal „gyűjtötte össze” a térség hasonló gondolkodású polgárait. Kiemelte, hogy mindannyian olyan értékrendet vallanak amiben közösen gondolkodnak a családról, a munkáról és a jövőről. Hangsúlyozta, hogy a térségben élők április 6-án visszaadhatják azt a támogatást amit kaptak és megerősíthetik azt a kormányzati erőt, amely hazánkat irányította az elmúlt négy évben. Kiemelte, hogy a települések jelentős mértékben, és látványosan fejlődtek, melynek jótékony hatását a közösség minden tagja érezheti.
 
A Polgári Estély ünnepi megnyitójának hangulatát a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola diákjai emelték, akik a nyitótánc mellett igazi, hamisítatlan vadnyugati atmoszférát varázsoltak a bál helyszínére.
 
A Zene Benned Van

 
A bálon fellépett a Kiss Kata zenekar. Az együttes tagjai a Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulóival közösen adtak ízelítőt “A Zene Benned Van!” elnevezésű, rangos nemzetközi és hazai elismerésben részesített oktatási programból. Az együttes előadásában elhangzott a Magyar vagyok című dal, amit a március 15-ei állami ünnepségen fognak eljátszani.
 
Örökzöld slágerek
 
A megnyitó tán az est sztárvendégeként a Neoton Família zenekar szórakoztatta a résztvevőket. A magyar popzene egyik meghatározó együttesének egyórás előadásában olyan örökzöld dalok csendültek fel, mint az I love you, a Holnap hajnalig, a 220 felett, vagy az Egy kis nyugalmat című sláger.
 
Az est és az éjszaka további részében a Randevú zenekar húzta a talpalávalót. A bál egyik elmaradhatatlan eseménye a tombolasorsolás volt, melynek keretében idén is rengeteg értékes ajándék talált gazdára.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…