2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Mindenki nyer az autópályával – egyeztetés az úthálózat fejlesztéséről

Miskolcon egyeztettek a térség polgármesterei a jövőben megújuló úthálózatokról, illetve fejlesztési lehetőségekről. A fórumon Csöbör Katalin országgyűlési képviselő meghívására részt vett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára is.

– Mindannyiunkat érint, hogy milyen utakon járunk – mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) a fórumon. Hozzátette: most egy olyan forrásról van szó, amiben a környező települések és Miskolc útjai is megújulhatnak. Hamarosan megindul a Miskolcot és Kassát összekötő autópálya építése is. Bízunk benne, hogy a 2018-19-es átadás is meg fog valósulni.

– Miskolc szempontjából nagyon fontos az az új közlekedési csomópont megvalósítása is,  amely a Tiszai pályaudvar közlekedését modernizálná. Ez a fejlesztés egyúttal egy Y-híd megépítését és a 3-as út felújítását is jelenti. Ez egy nagy összegű fejlesztés, amiben már kormányhatározat is született. Az Y-híd és a 3-as út felújításáért még vannak az országgyűlésben feladataink. Lobbizom a kormánynál, a szaktárcáknál, hogy támogassák ezt a kezdeményezésünket – mondta Csöbör Katalin.

– Nagyon komoly fejlesztéseket hajtottunk végre az elmúlt években is, jelentős források érkeztek Miskolcra és térségébe. – Erről Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára beszélt a miskolci fórumon. – 2017. második negyedévében szeretnénk elkezdeni az autópálya építését. Ez egy kulcsfontosságú útja Magyarországnak, azért is, mert a Via Kárpátia útvonal Nagyvárad, Berettyóújfalu, Debrecen és Miskolc érintésével Szlovákia és Lengyelország felé teremt összeköttetést. Ez egy rendkívül értékes „folyosója” lesz az elkövetkezőkben a gazdaságnak.

– Miskolc az egyik legnagyobb nyertese annak a közlekedésfejlesztési folyamatnak, ami az elkövetkező két-három évet érinti, ezt államtitkár úr is megerősítette – mondta Kiss János, Miskolc alpolgármestere. – A városnak óriási esélyt jelent a Miskolcot Kassával összekötő autópálya. Az ipar vonzóképessége rendkívüli mértékben emelkedni fog. Az is jó hír, és ez is megerősítést nyert, hogy a Tiszai pályaudvar megépítését támogatja a magyar kormány. Ez egy hét és fél milliárd forintos projekt – mondta Kiss János. Emellett rövidesen megújul a 3-as út egy nagyon fontos szakasza is, a József Attila utca, több mint háromszázmillió forintos költséggel – nyilatkozta Miskolc alpolgármestere.

Forrás:minap

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…