2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Miksolcon füsköd riadó

TÁJÉKOZTATÁSI FOKOZAT ELRENDELÉSE
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentráció túllépte a tájékoztatási küszöbértéket ezért a 306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet és a 30/2013.(X.1.) önkormányzati rendelet alapján elrendelik a füstköd-riadó tájékoztatási fokozatát

Meteorológiai előrejelzés
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a légmozgás hiánya és a helyenként előforduló ködképződés miatt további romlás várható. Éjszakánként erős felszín alapú inverzió valószínű, a kibocsátott szennyezőanyagok a felszín néhány tíz méteres rétegében megrekednek, erős koncentráció emelkedést okozva. Az időjárási helyzet előre láthatólag november 27-ig jelentősen nem változik.

Kérjük, vegyen részt a szmoghelyzet mérséklésében!
A légszennyezettség további romlását mérsékelhetjük a következőkkel:
– Ne használják a személyautót, (főleg a dízel üzeműeket) utazzanak közösségi közlekedéssel
– Amennyiben lehetséges, mérsékelni kell a szilárd (szén, fa) és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát. Ha van lehetőség gázfűtésre, inkább azt használják.
– Száraz fát használjanak fűtésre!
– Ne égessenek műanyagokat!
– Kerüljék a porképződéssel járó tevékenységek végzését!

A tájékoztatási fokozat alatt tilos az avar és kerti hulladék nyílt téri égetése, valamint bármilyen egyéb nyílt téri égetés! Ennek betartatására és fokozott ellenőrzésére felhívtam a Miskolci Önkormányzati rendészet figyelmét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…