2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Megújult az óvoda és befejeződött a településrekonstrukció Bőcsön

Az elmúlt hónapok munkálatai során megújult és bővült a Bőcsi Óvoda, és az árvíz okozta károk helyreállítása is befejeződött. Az intézmény épületében még a 2010. évi rendkívüli esőzések és árvizek során keletkeztek sérülések. A fejlesztésekhez Bőcs Község Önkormányzata összesen 73.717.675 Ft támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Észak – Magyarországi Regionális Operatív Program keretében. A katasztrófa során az óvoda épülete jelentős mértékben sérült, ideiglenesen használhatóvá tették ugyan, de hosszútávon teljes felújításra volt szükség, a csapadékvíz elvezetése pedig szintén megoldandó probléma volt a településen. Így a projekt legfőbb céljai a bőcsi Óvoda felújítása, átalakítása, bővítése; és a település csapadékvíz elvezetésének megoldása voltak. Az óvoda udvarának jelentős része huzamosabb ideig vízben állt, ezáltal sérült a tartószerkezet, a falakon mértékadó szerkezeti repedések keletkeztek, statikailag meggyengült a födém, a foglalkoztató helyiség pedig 6 cm-rel süllyedt. A fejlesztések során kijavításra kerültek az óvoda épületében keletkezett károk, megerősítették a falakat, és a tetőszerkezetet, egyúttal az akadálymentesítés is megvalósult. Az épület bővítésével az intézmény hosszútávon képes a növekvő létszám és szolgáltatási igényeknek megfelelni. A projekt keretében az óvoda fejlesztése mellett a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldása is megtörtént. Az Ifjúság utca nyílt vízelvezető árka, feliszapolódott, tönkrement, így ez teljesen fel lett újítva, valamint a Sportpálya melletti övárok rendbetétele is megvalósulhatott, ami azért kulcsfontosságú, mert ez vezeti el a belterületen összegyűlt csapadékvizet.

A fejlesztések eredményeként a jövőben előforduló nagy esőzések okozta elöntések száma minimalizálódik, az épített környezet megóvása lehetővé vált, az alapfokú oktatási ellátás minősége emelkedett, és megszépült a lakókörnyezet az érintett területeken.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…