2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Megújult a Reményi úti Óvoda Miskolcon

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése – Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola Reményi Ede úti Tagóvodája (Miskolc, Reményi Ede u. 2.) infrastrukturális fejlesztése” című projektje keretében a Reményi úti óvoda épületét korszerűsítette.

A projekt a Magyarországi Evangélikus Egyházzal konzorciumban valósult meg.

Megújult a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola Reményi Ede úti Tagóvodája a Reményi Ede út 2. szám alatt.
A felújítás során a homlokzati falak és a zárófödém utólagos hőszigetelést kaptak. Modern, műanyag szerkezetű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be, továbbá megújult az épület fűtési és a szellőztetési rendszere. A korábbi fűtési rendszert elbontották és teljesen új hálózatot alakítottak ki, amely már korszerű, szabályozható radiátorokon adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát.
Az óvoda bejáratnál akadálymentes rámpát alakítottak ki, kiépítettek egy burkolt felületű mozgássérült parkolót. Az átalakítást követően akadálymentes mellékhelyiség áll a mozgássérültek rendelkezésre az épület földszintjén.

A 2017/2018-as nevelési évet négy csoportban, több mint 100 gyermekkel kezdte meg az óvoda. A korszerűsítésnek köszönhetően a gyermekek a korábbinál sokkal jobb körülmények között, a 21. század elvárásainak megfelelő környezetben tölthetik napjaikat.
A projekt 100%-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 50 000 000 Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek