2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF

Megújult a nővérszálló Miskolcon

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szállóhelyének épületenergetikai fejlesztése

Megújult a miskolci, Blaskovics utcai Nővérszálló. Az épület külső, energetikai megtakarításokat eredményező korszerűsítése a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program 104 024 078 forintos támogatásából valósult meg.  

Az 1962-ben épült nővérszálló korszerűsítése során az épület külső homlokzati falazata hőszigetelő rendszert kapott, továbbá a lábazat és a tető utólagos hőszigetelése is megvalósult. A külső nyílászárókat magas hőtechnikai követelményeket kielégítő, korszerű elemekre cserélték. Megújuló energiaforrással az épület korábban nem rendelkezett, de a fejlesztésnek köszönhetően a lapostető teljes felületére új, napelemes rendszert építettek ki. A projekt eredményeként a nővérszálló immáron a környező épületek homlokzati struktúrájához, színéhez és az egységes településképi arculathoz is illeszkedik. A felújítást követően egy esztétikus, korszerű, alacsony fenntartási költségű épület ad majd otthont az intézmény munkatársainak.

A felújításhoz nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatást az intézmény több mint 40 millió forintnyi önerővel egészítette ki. Jelen felújítás kapcsolódik az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztését célzó projektjéhez, amelynek részeként az épület belső felújítása is megtörténik majd. A kivitelezés várhatóan 2020. harmadik negyedévében elkezdődhet.

A projekt Európai Uniós támogatásból valósult meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…