2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Megújul a kazincbarcikai Tornacsarnok

Megkezdődött  „Kazincbarcika, Sport Központ Tornacsarnok épületének energetikai korszerűsítése” elnevezésű projekt. A beruházás az Új Széchenyi Terv keretén belül az Európai Unió támogatásával és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt összértéke több mint 133 millió forint, melynek 15%át önrészként az önkormányzat biztosítja.

A KSK Tornacsarnok a város legrégebbi közösségi sportlétesítménye, melynek kihasználtsága szinte száz százalékos. Nemcsak a Nemzeti Sportváros él- és versenysportjának hátterét biztosítja, hanem számos diákolimpia és szabadidős esemény színtereként szolgál. A több mint 40 éve épült létesítmény csak apróbb korszerűsítéseken esett át az elmúlt évtizedekben, így időszerűvé vált egy komplexebb felújítás.
Kazincbarcika Város Önkormányzata több éve próbál minden lehetőséget megragadni közintézményei átalakítására, korszerű technológiával történő energiamegtakarítást eredményező fejlesztésére.  A Tornacsarnok esetében is így volt ez, hiszen az egyesületek, szakosztályok, intézmények és a lakosság magasabb komfortigényének kielégítése érdekében ez elengedhetetlen.
Az Európai Uniós támogatásra benyújtott pályázat sikeres lett, így 2014 tavaszán megkezdődhetett a sportlétesítmény felújítása.
Az energetikai jellegű pályázat során utólagos hőszigeteléssel látják el a homlokzatot, kicserélik a nyílászárókat és felújítják a tetőszerkezetet. Ezzel együtt megtörténik a gépészeti felújítás, a fűtési rendszer korszerűsítése is a gázkazánok és a rossz állapotú öntöttvas radiátorok, radiátorszelepek, vezetékek cseréjével.

Az ilyen jellegű beruházások egyik fő szempontja, hogy a növekvő energiaárak mellett az üzemeltetési költségek növekedését hatékonyan kompenzálja a projekt, így a beruházás rövid idő alatt is képes megtérülni.
A Tornacsarnok felújítása várhatóan szeptemberig tart.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…