2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
Megnyitotta kapuit a 19. gazdanapok rendezvénysorozata

Megnyitotta kapuit a 19. gazdanapok rendezvénysorozata

Megnyitotta kapuit a 19. gazdanapok rendezvénysorozataPénteken  délelőtt 11 órakor tartották a Zempléni Eurorégiós Gazdanapok és Zemplén Expo ünnepélyes megnyitóját a szerencsi polgármesteri hivatal előtt felállított színpadon. A Rákóczi úton és a sportcsarnokban elhelyezkedő kiállítás és vásár valamint a kapcsolódó rendezvények vasárnap estig tartanak.

Rónavölgyi Endréné köszöntő szavaiban reményét fejezte ki, hogy a  gazdanapok jó alkalmat biztosítanak arra, hogy tovább ismerkedjenek a szakmabeliek, erősödjenek a térség mezőgazdasági üzemei és vállalkozói. Szerencs polgármestere bízik abban is, hogy az ellátogató családok, szakmai körökben érdeklődők is jól fogják magukat érezni a háromnapos rendezvény alatt. Margittai Miklós, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke  a sok kiállított munkagép láttán először a mezőgazdasági géptámogatásról  beszélt. – A közelmúltig az alapból 39 milliárd forint kifizetése történt meg. A jogcím június 15-ei egy hónapig tartó újbóli megnyitásával be tudja nyújtani a támogatási kérelmét az, aki új gépbek beszerzését tervezi, ráadásul  a vásáron ki is tudja választani a megfelelő eszközt – fogalmazott Margittai Miklós.

A gazdanapi kiállítás és Zemplén Expo, a szakmai és kulturális programok mellett, szombaton a Megyei Vadásznap rendezvényét is Szerencsen tartják a Rákóczi-várban.

 
 
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek