2022. 09. 24. szombat

Gellért, Mercédesz
1 EUR 406 HUF
1 GBP 461 HUF

Megkezdődött a Herman Ottó Múzeum bővítése és környezetének rendezése

A múzeumlátogatás minőségének emelése céljából a napokban elindult a Herman Ottó Múzeum fejlesztését célzó munka. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint kedvezményezett a „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című (TOP-6.1.4-15-MI1-2016-00003 számú) pályázati felhívásban valósítja meg a Herman Ottó Múzeum bővítését. A projekt célja a múzeum Görgey u. 28. sz. alatti központi épületében egy új, komplex, élményközpontú turisztikai attrakció kialakítása.

 A beruházás részeként a múzeum jelenlegi épülete egy kétszintes kiállítótérrel bővül, illetve a volt raktárépület újjáalakul restaurálási feladatok elvégzésére és állagmegóvás céljára.

Az átalakítás során megújul a Herman Ottó Múzeum főépületének földszinti fogadótere. Az új épületrész az aulához kapcsolódik, ahol az emeletre vezető elegáns lépcső alá kerül egy nagy kapacitású új vizesblokk egység, akadálymentes mosdókkal, kismama- és bababarát kialakítással. Új ruhatár, és a meglévő információs-vagyonőri pulttól elkülönített új látogatói pénztár készül. Itt lesz lehetőség a tárlatvezető audio guide és visual guide eszközök kölcsönzésére, de akár babakocsit is kérhetnek a kisgyermekes családok a múzeumlátogatáshoz. Az új főlépcsőn az emeletre érkezve egy galériás kialakítású, tágas közlekedő tér nyílik. Innen közelíthetőek majd meg a képzőművészeti kiállítások, a bolt-kávézó és a tetőterasz is.

A fejlesztés eredményeként egy komplex, történeti hagyományokra alapozó, ugyanakkor a XXI. századi élménytér jön létre, valamint bővülnek a múzeum program- és kiállítás-szervezési lehetőségei. Az új kiállítási látványosságok hozzájárulnak a látogatók számának növekedéséhez. A fejlesztés várhatóan 2022 tavaszára készül el.

 

A „Herman Ottó Múzeum bővítése és környezetének fejlesztése” című projekt 100%-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege 974.552.974,- Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek