2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
Megkapták megbízólevelüket a képviselők

Megkapták megbízólevelüket a képviselők

Megkapták megbízólevelüket a képviselőkSzerda délután átvehették megbízólevelüket a területi listán mandátumot szerzett országgyűlési képviselők. Az ünnepségen – amelyen Ódor Ferenc elnök köszöntötte a résztvevőket – öt Fidesz – KDNP-s, három Jobbik-os és két MSZP-s képviselő kapott megbízást a következő 4 évre. A képviselők hivatalosan május 14-től kezdhetik meg munkájukat a parlamentben.

Az Országos Választási Bizottság adatait Kovács János, a megye főjegyzője ismertette. Az öt százalékos határhoz 256 626 érvényes szavazatra volt szükség. Ezt a határt négy párt érte el: a Fidesz – KDNP, a Jobbik, az MSZP és az LMP.
A jogszabályok értelmében B.-A.-Z. megyében tíz mandátumot osztottak ki. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy mandátum megszerzéséhez 28 383 szavazatot kellett gyűjteniük a pártoknak képviselőjelölteknek – tette hozzá Putnoki-Nagy Pál, a Területi Választási Bizottság elnöke.

 

Megkapták megbízólevelüket a képviselők Megkapták megbízólevelüket a képviselők

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…