2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Meghosszabbított hőségriadó Miskolcon

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve az Országos Tisztifőorvos Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére 2015. július 17-én 00.00 órától július 20-án 16.00 óráig kiadott 3. fokú hőségriadót július 24. (péntek) 24:00 óráig meghosszabbította. Az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet 27 C fok felett alakul.

Ivóvízosztás, párakapuk

A MIVÍZ Kft. munkatársai továbbra is osztanak ivóvizet délelőtt 11.00 órától délután 15.00 óráig a Centrum Áruháznál, a Búza téren és a Villanyrendőrnél. Ugyanebben az időszakban és helyszínen a párakapuk is működnek.

Locsolás

A Városgazda Kft. gondoskodik arról, hogy a belvárosban és a nagyobb forgalmú szakaszokon a hőségriadó ideje alatt, péntek késő délutánig vízzel locsolják a város útjait.

Közterületi ivókutak

Városszerte több ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók, ezek a következő helyen találhatók:
LÁEV Kisvasút Lillafüred végállomás, Csanyik-völgy Majális park, Lillafüred buszvégállomás, Lillafüred autóparkoló, Miskolctapolcai park, Népkert, Hajós- Pattantyús úti játszótér, Jézus kútja, Szinva terasz, Centrum, „Spáten” – Szent István tér.

Szökőkutak

A városban működő szökőkutak a nagy hőségre való tekintettel továbbra is 10.00 órától, a Hősök terén 11.00 órától este 9-ig üzemelnek. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szökőkutak vize nem ivóvíz.

Fürdők

A Selyemréti Strandfürdő, a Miskolctapolcai Strandfürdő és a Barlangfürdő továbbra is meghosszabbított nyitva tartással 19.00 óra helyett 20.00 óráig várja a fürdőzőket.

Légkondicionált helyek

A városban több olyan bevásárlóközpont, nagyobb áruház, szolgáltató- és üzlethelyiség van, ahol hűsölni lehet. Ezekről a helyekről a miskolc.hu oldalon az alábbi linken kaphat információt: http://www.miskolc.hu/elet-varosban/kozrend-kozbiztonsag/informaciok-veszelyhelyzetre. A Polgármesteri Hivatal kéri a tulajdonosokat és üzemeltetőket, hogy a hőségriadó idején legyenek tekintettel azokra, akik enyhülést keresve térnek be ezekre a helyekre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek