2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Megalakultak a bizottságok

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésén, csütörtök délután Török Dezső (Fidesz-KDNP) elnök előterjesztése alapján megválasztották a közgyűlés három bizottságának az elnökeit, alelnökeit és tagjait, valamint a megyei tanácsnokokat.


Az ülésen a testület mind a 29 tagja részt vett. A napirend elfogadása előtt az elnök tájékoztatásként elmondta: Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP) jelezte, hogy le kíván mondani a mandátumáról. Helyét Marton Péter veszi majd át, aki a váltás jogerőre emelkedést követően teszi le a képviselői esküt.

Az első napirend keretében a testület módosította az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, a másodikban pedig megválasztották a bizottsági vezetőket, tagokat és a megyei tanácsnokokat. A pénzügyi és társadalmi bizottság elnöke Tamás Barnabás lett, alelnöke pedig Bíró László (Jobbik). A területfejlesztési bizottság elnökévé Csiger Lajost (Fidesz-KDNP), alelnökévé Káli Sándort (MSZP) választották. Az ügyrendi és mandátumvizsgáló bizottság  elnöke Budai Erzsébet (Fidesz-KDNP), alelnöke Szegedi Judit (Jobbik) lett. A frakcióvezetők: Csiger Lajos (Fidesz-KDNP), Miklós Árpád (Jobbik), Lukács András (MSZP) pedig megyei tanácsnokok lettek. Ezt követően a külső bizottsági tagok ünnepélyes eskütétele következett.

A harmadik napirendi pont keretében módosították az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról, költségtérítéséről szóló rendeletet. Mint dr. Kovács János megyei főjegyző elmondta a bizottsági alelnököknek korábban nem állapítottak meg tiszteletdíjat, most erre tesznek javaslatot, illetve jogi szinkronizálást hajtottak végre. A testület a korábbi napirendi pontokhoz hasonlóan ebben az esetben is egyhangúan elfogadta az előterjesztést.

Fotó:Török Dezső elnök (középen) Bánné dr. Gál Boglárka alelnök és dr. Kovács János főjegyző

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek