2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Megalakult a Borsod megyei közgyűlés

Török Dezsőt, a Fidesz-KDNP megyei listavezetőjét választotta elnöknek szerdai alakuló ülésén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés.

A kormánypárti jelöltet 21 igen szavazattal, 8 tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül választották meg. Székfoglaló beszédében Török Dezső azt mondta: folytatja az előző közgyűlés munkáját.

Hangsúlyozta, a testületben fajsúlyos az ellenzék jelenléte, számít támogató jellegű munkájukra. “Vélhetően lesznek súrlódások, de feltehetően ez azért lesz, hogy minél sikeresebb legyen Borsod-Abaúj-Zemplén megye felemelkedése” – tette hozzá.

A villamosmérnök végzettségű közgyűlési elnök a tisztaszén-technológia megtelepedésének fontosságát, valamint a megyei értéktár működésének szélesítését, illetve a megyei gazdaságfejlesztési program mentén folyó munkát emelte ki beszédében.

Az október 12-i önkormányzati választás eredményeként a 29 tagú megyei közgyűlésbe 15-en jutottak a Fidesz-KDNP színeiben, a Jobbik listájáról nyolcan, az MSZP-éről öten, a Demokratikus Koalícióéról pedig egy ember.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek