2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Májustól változott a turisztikai övezeti parkolás

Májustól minden nap, így hétvégén is fizetni kell a parkolásért a kiemelt idegenforgalmi övezetekben. Ugyanakkor a város biztosítja az „autómentes” elérést, mint ahogy a legtöbb ilyen helyen a díjtalan parkolást is.

 – Az önkormányzat rendelete szerint Miskolctapolcán, Miskolc-Lillafüreden és a diósgyőri vár környezetében a Régió Park Miskolc Kft. felszíni parkolóiban szeptember 30-ig, minden nap 8-tól 18 óráig díjfizetési kötelezettség van – hívta fel a figyelmet a hétvége előtt Perecsenyi Attila, a Régió Park Miskolc Kft. ügyvezetője. – A Tiszai pályaudvar pedig kiemelt közlekedési csomópont, ezért ott mindennap díjfizetési kötelezettség áll fenn, így a nyári időszakban is, 8-tól 18 óráig.

 

Ugyanakkor Miskolc kiemelt idegenforgalmi övezetei jól megközelíthetők közösségi közlekedéssel, így Miskolctapolca 2-es és 20-as autóbusszal, Felső-Majláth végállomásról pedig Miskolc-Lillafüred 5-ös, Ómassa 15-ös autóbusszal, a Miskolci Állatkert a ZOO járattal, sőt, időszakos jelleggel a lillafüredi Libegőhöz is van buszjárat.

 

– Felső-Majláth végállomáson díjmentes P+R parkoló áll rendelkezésre azoknak, akik úgy döntenek, közösségi közlekedéssel folytatják útjukat, és a Majális parkban, valamint Miskolctapolca elején és a diósgyőri várnál is található díjmentes parkoló. A legtöbb turisztikailag kiemelt helyszínen lehetőség van a díjmentes parkolásra, mint ahogy arra is, hogy ezeket a népszerű helyeket közösségi közlekedéssel keressék fel – mondta Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek