2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Közgyűlést tartott a Via Carpatia

A Borsod-Abaúj-Zemplén és Kassa megye által létrehozott Via Carpatia csoportosulás szerdán délelőtt Miskolcon, a Megyeházán tartotta közgyűlését, amelyen többek közt döntöttek a szervezet jövő évi költségvetéséről, az elektronikus szavazás bevezetéséről, valamint a két megye egyetemistái részére kiírandó versenyről.

Török Dezső, a csoportosulás elnöke nyitotta meg a közgyűlést, amelyen a szlovákiai partner képviseletében részt vett Zdenko Trebula, a Via Carpatia alelnöke és Zakariás István, Kassa megyei önkormányzat alelnöke.

A napirend elfogadását követően elsőként jóváhagyták a belső kézikönyv módosítását, majd a Via Carpatia és a Jövő útja Kft. tárgyi eszközeinek a jegyzékét. Mivel a csoportosulás egyik tagjának Miskolcon, a másiknak pedig Kassán van a székhelye ezért a gyors döntést igénylő témák esetében célszerű a technika adta lehetőséggel élve bevezetni az elektronikus szavazást. Az ezzel kapcsolatos javaslatot a közgyűlés egyhangúan elfogadta.

A csoportosulás és a Jövő Útja Kft folyamatos működésének zavartalansága érdekében már most elfogadták a szervezetek 2016-os költségvetését.

Arról is döntöttek, hogy a két megyében működő egyetemek (Kassai Műszaki Egyetem, a Pozsonyi Gazdaságtudományi Egyetem Kassán működő képzőhelyén, valamint a Miskolci Egyetem) meghatározott karain, szakjain tanuló hallgatók számára a regionális fejlesztéssel és projektmenedzsmenttel kapcsolatban pénzdíjas versenyt kívánnak kiírni. A legjobb pályamunkát benyújtók pedig lehetőséget kapnak arra, hogy gyakornokként dolgozzanak majd a Via Carpatia csoportosulásnál, valamint a HUSK keretében a csoportosulás infópontjánál, amelynek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat biztosít helyet.
Ennek köszönhetően megvalósul az elméleti képzés és a  szakmai gyakorlat összekapcsolása.

A közgyűlés elfogadta a Via Carpatia stratégiával kapcsolatos előterjesztést is. Az egyebek keretében pedig napi aktualitásokról, az együttműködés további lehetőségeiről tájékoztatták egymást a magyar és szlovákiai partnerek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum