2023. 03. 27. hétfő

Hajnalka
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF

Közgyűlést tartott a Via Carpatia

Borsod-Abaúj-Zemplén és Kassa megyék közös csoportosulása az 2012-es alapítás óta immáron a 12. közgyűlését tartotta szerdán Miskolcon a Megyeházán. Ezt követően ünnepélyesen átadták az aláírt támogatási szerződéseket a Kisprojekt Alap első pályázati körének győzteseinek.

Török Dezső, a csoportosulás elnöke, mint az ülés levezető elnöke javaslatot tett a napirendre, amelyben tíz konkrét téma szerepelt. Az elfogadott menetrend szerint elsőként a Via Carpatia 2018. évi éves beszámolóját hagyták jóvá a tagok, majd megvitatták és elfogadták a csoportosulás idei költségvetését és a felek tagdíját. Az elmúlt évi tevékenységről szóló jelentéssel kapcsolatban kiemelték, hogy sikeres évet tudhat maga mögött a csoportosulás. Több pályázatot nyertek, ezen túlmenően konferenciákat, munkaértekezleteket szerveztek. Külön említést érdemel, hogy a Dunától keletre lévő térségben a Via Carpatia bonyolítja mind a két országban a Kisprojekt Alapot.

Ezen utóbbival folytatódott a nap, vagyis a Via Carpatia közgyűlését követően a Kisprojekt Alap tavaly nyáron meghirdetett első pályázati kiírásának a magyar és szlovák nyerteseinek ünnepélyes keretek közt adta át az aláírt támogatói szerződéseket Török Dezső és Rastislav Trnka, a Via Carpatia alelnöke. Köszöntőjükben mind a ketten kiemelték a határmenti térségek együttműködésének a fontosságát, a csoportosulás ezért végzett munkáját és a Kisprojekt Alapban rejlő lehetőségeket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek