2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Korszerűsítik a Csodamalom bábszínházat

Megkezdődnek A „miskolci csodamalom bábszínház energetikai fejlesztése” CÍMŰ PROJEKT KIVITELEZÉSI MUNKÁLATAI

 Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Miskolci Csodamalom Bábszínház épületének energetikai fejlesztése” című,  projektjében a Miskolci Csodamalom Bábszínház épületének korszerűsítését valósítja meg.

A projekt célja az épület energetikai korszerűsítése, mellyel egy korszerűbb, a mai igényeknek megfelelő energiafogyasztású épület jön létre, ami nagyban hozzájárul a Miskolc Megyei Jogú Város közintézményei által felhasznált energia igények csökkenéséhez.

 

Az épület felújítása során a homlokzati falak és a zárófödém utólagos hőszigetelést kapnak, illetve modern, műanyag szerkezetű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárók cseréje történik. Megújul a fűtési és szellőztetési rendszer. A jelenlegi fűtési rendszert elbontják, teljesen új gerinchálózatot alakítanak ki, amely már a korszerű radiátorokon adja le a helyiségek fűtéséhez szükséges hőenergiát, szabályozható, thermoszelepeken keresztül. Az intézmény tetejére egy, az épület éves elektromos ellátását fedező teljesítményű, napelemes rendszert építenek ki, amely így nagyban csökkenti az épület külső forrásból származó energia felhasználását.

 

A fejlesztés által létrejön egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület, amely az épületen elhelyezett megújuló energiaforrások használatával nagyban fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét. A beruházásnak köszönhetően a 21. század követelményeinek megfelelő bábszínházat alakítanak ki, amellyel a látogatók és a színészek hőérzete, valamint komfortérzetének növekedése is várható.

A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 187.232.714 Ft.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek