2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Kórházi híreink a Megyei Kórházból

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója – ez év szeptember 17-től – Dr. Révész János.

A szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház pedig – 2011. május 1-jétől – tartozik területileg a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórházhoz.

A Szikszói Tagkórház jelenleg rehabilitációs feladatokat lát el a területi ellátási kötelezettségnek megfelelően, elsősorban a stroke-on- és az ideggyógyászati betegségeken átesettek számára, emellett a kopásos ízületi betegséggel járó cukorbetegek rehabilitációját végzik.

A fekvőbeteg részlegen ezen kívül krónikus belgyógyászat, ápolási osztály található, valamint 21 szakrendelés látja el a környékbeli lakosokat.

2018. október 18-án – a Szikszói Tagkórházban összdolgozói értekezlet részeként mutatják be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseket és az intézmény feladatait.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) támogatásával  – mintegy 50 millió forint összértékben – nemrég számos fejlesztés megvalósult a Tagkórházban:

 

  • Akadály mentesítették a rehabilitációs osztályon a kórtermeket és a fürdőszobákat
  • 74 új állítható felfekvést megelőző matraccal, éjjeliszekrénnyel kiegészített betegágyat, továbbá modern, a fizikoterápiás és a gyógytornát segítő eszközöket szereztek be. Utóbbiak között 3 lágylézer-, lökéshullám kezelő készülék, TENS készülékek, illetve kifejezetten a gyógytornát, a rehabilitációt segítő járógép, váll-, valamint térdmozgató készülék szerepelt a listán.
  • ápolást, kezelést segítő eszközként 4 motoros szívó is a betegellátást szolgálja.

 

 

Emellett a miskolci  Dugas Galéria – Dugas Erika vezetésével és 6 lelkes élményfestő alkotóval – a közelmúltban egy rendkívül vidám hangulatú falfestménnyel ajándékozták meg a Kórházat. A 7 fős csapatnak 10 óra alatt sikerült a képet megalkotnia. Ráadásul az osztály díszítésére több kiváló festményt is felajánlottak. A Tagkórház közössége ezúton is köszöni a lelkes, profi csapat önzetlen munkáját.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum