2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Konferencia Nagymihályon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal munkatársai kétnapos szakmai konferencián vettek részt a felvidéki Nagymihályon. A rendezvényt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Megyei Önkormányzat és a Kassa Megyei Önkormányzat közösen alapított nemzetközi szervezete, a Via Carpatia Európai Területi Együttműködési Csoportosulás rendezte. A programsorozat három találkozót foglat magában, amely Nagymihályon zárult.

A találkozó fő célja a már létező partnerségek erősítése és az új határmenti együttműködések kialakítása volt. A találkozó keretén belül határon átnyúló és nemzeti operatív programok kerültek bemutatásra, amelyek új lehetőségeket kínálnak a hosszú távú együttműködésre.

A delegációt Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke vezette. Az első nap során meghatározásra kerülnek a projektek finanszírozási lehetőségei az európai strukturális és beruházási alapokból a 2014-2020 ciklusra, valamint a résztvevők megismerhették az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program rejtette lehetőségeket és a 4 országot érintő Magyarország-Szlovákia-Románia Ukrajna ENI határon átnyúló programot. Továbbá bemutatkozott a KE.CY Polgári Társulás is, akik ismertették a Kassa mellett kialakított szabadidős tevékenységeiket, programjaikat.

A második napon a Kassai Kerületi Idegenforgalmi Szervezet bemutatása történt meg, ahol sok, érdekes információt ismertettek a Kassa megye területén található UNESCO-s területekről és azok fejlesztéseiről és a Kassa régió fejlesztését elősegítő aktuális pályázati kiírásokról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek