2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF

KISKARÁCSONY-NAGYKARÁCSONY, VAN-E NYUGTA A KALÁCSRÓL…

Karácsonyi ellenőrzési akciót indít az APEH

December első napja a kereskedelemben számos év végi akció kezdő időpontja, ekkortól az adóhatóság is fokozottan ellenőrzi az áruk és szolgáltatások értékesítéshez kapcsolódó szabályok betartását. Az év végéig tartó vizsgálatok célja a megnövekedett forgalmat lebonyolító területek fokozott ellenőrzése és a visszaélések visszaszorítása.

A közeledő ünnepekhez kapcsolódóan megerősödő áruforgalomban az adóellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta- és számlaadási kötelezettség betartására, valamint az értékesített áruk eredetére. E mellett a revizorok az árusokra is kíváncsiak: esetükben a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Az adóhatóság munkatársai az akció során bárhol felbukkanhatnak, biztosan lehet azonban számítani a megjelenésükre a karácsonyi vásárokban, a szezonális árucikkeket forgalmazó ideiglenes elárusítóhelyeken, illetve az ünnepekhez kötődő rendezvények helyszínein.

Előfordulhat, hogy a különböző hatóságok ellenőrei együtt érkeznek: az APEH, a Vám- és Pénzügyőrség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az ÁNTSZ, a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőség, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal és a Rendőrség most is egymással együttműködve, összehangoltan törekszik a jogkövető adózók számára versenyhátrányt jelentő magatartások feltárására.

 

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum