2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

KISKARÁCSONY-NAGYKARÁCSONY, VAN-E NYUGTA A KALÁCSRÓL…

Karácsonyi ellenőrzési akciót indít az APEH

December első napja a kereskedelemben számos év végi akció kezdő időpontja, ekkortól az adóhatóság is fokozottan ellenőrzi az áruk és szolgáltatások értékesítéshez kapcsolódó szabályok betartását. Az év végéig tartó vizsgálatok célja a megnövekedett forgalmat lebonyolító területek fokozott ellenőrzése és a visszaélések visszaszorítása.

A közeledő ünnepekhez kapcsolódóan megerősödő áruforgalomban az adóellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta- és számlaadási kötelezettség betartására, valamint az értékesített áruk eredetére. E mellett a revizorok az árusokra is kíváncsiak: esetükben a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Az adóhatóság munkatársai az akció során bárhol felbukkanhatnak, biztosan lehet azonban számítani a megjelenésükre a karácsonyi vásárokban, a szezonális árucikkeket forgalmazó ideiglenes elárusítóhelyeken, illetve az ünnepekhez kötődő rendezvények helyszínein.

Előfordulhat, hogy a különböző hatóságok ellenőrei együtt érkeznek: az APEH, a Vám- és Pénzügyőrség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az ÁNTSZ, a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőség, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal és a Rendőrség most is egymással együttműködve, összehangoltan törekszik a jogkövető adózók számára versenyhátrányt jelentő magatartások feltárására.

 

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek