2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Két hét múlva útjavítás Lillafüreden, lezárják egyik este az alagutat is

A Hámori-tó és az úgynevezett mászószikla közötti útszakasz kopórétegének cseréjét végzik a március 16-val kezdődő hét első felében. Az aszfaltozás kilométernyi szakaszt érint, amelyen ebben a két vagy három napban félpályás útlezárás, jelzőőrös forgalomirányítás mellett dolgoznak majd a Magyar Közút szakemberei. Hétfőn éjszaka várhatóan három órára teljes egészében le kell zárniuk az lillafüredi alagutat, amelyen este 9 óra és éjfél között semmilyen jármű nem tud majd áthaladni, buszok sem, más sem.

 

Az aszfaltfelület előkészítő felmarását már egy héttel korábban, március 9-én elvégzik; ez csak pár perces művelet. Ezt követően az építésig gond nélkül járható lesz a Felső-Hámor felett elhaladó út. A következő hétfőn, 16-án az alagútbeli aszfaltozással kezdik a munkát: azért késő este, hogy minél kevesebb fennakadást okozzon a közlekedésben. Aznap 20 óra 50 perc körül ér ide a Répáshuta felől érkező Volán-busz, ezt átengedik Miskolc irányába, majd lezárják a szakaszt a forgalom elől. A tervek szerint ez éjfélig fog tartani.

 

A tűzoltóság és a rendőrség a helyzetre reagálva ígéri, ebben az időszakban tűzoltókocsit, illetve rendőrjárőrt fog állomásoztatni a „fenti” övezetben, azaz a Lillafüred, Ómassa, Bükkszentkereszt által alkotott térségben. Egyúttal biztosítani igyekeznek az egyetlen reális elkerülő útvonal, a Bükkszentlászlótól Bükkszentkeresztre vezető szakasz biztonságos járhatóságát.

A 16-i kezdést követő egy vagy két napban lezajlik a kilométeres szakaszon az aszfaltozás, ami már csak nehezíteni fogja az arra haladó járműforgalmat, de meggátolni nem – jelentették be a Magyar Közút illetékesei. A hétfő esti kritikus időszakban egyébként a környéken autózók figyelmét Felső-Hámor elejénél, illetve a hollóstetői elágazásnál fel fogják hívni, hogy nem lehet, nem érdemes felfelé, illetve lefelé azon az úton továbbhaladni.

 

Szóba került még az előzetes tájékoztatás során, hogy bár léteznek tervek a lillafüredi alagút aljának mélyítésére (a szélesítés végett), de ennek jelen beruházás keretében nem volt, azaz nincs műszaki realitása, ezért nem kerül most napirendre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…