2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Karbantartási munkák a Szinva-patak medrében

A Szinva-pataknak a Sajó-torkolat és a Tiszai pályaudvarnál lévő közlekedési híd közötti, közel 1500 méteres szakaszán az elmúlt időszakban jelentős mennyiségű hordalék rakódott le. Ennek eltávolítását kezdték meg május 13-án. A munka során kitermelt anyagból másodvédvonalat képeznek a patak jobb partján.
Az elmúlt időszakban a Szinva-patakon levonult, illetve a Sajó folyón kialakult árhullámok visszaduzzasztó hatása miatt a Sajó-Szinva torkolat és a Tiszai pályaudvarnál lévő Baross utcai közlekedési híd között jelentős mennyiségű hordalék rakódott le a mederben. Emiatt a 8 méteres mederszelvényben átlagosan csak 4-5 méter szélességben biztosított a szabad átfolyás. Ez nagyobb árhullámok kialakulásakor árvízi problémát okozhat, ezért az önkormányzat megrendelte a patak medertisztítási munkáit.

A Miskolci Városgazda NKft. által megbízott kivitelező 2019. május 13-tól a tervek szerint július 23-ig eltávolítja a patak partoldalában lerakódott hordalékot, elvégzi a mederrézsű rendezését. A kitermelt mederanyagot – amelynek mennyiségét 2600-2700 köbméterre becsülik a szakemberek – a patak folyásirány szerinti jobb partján másodvédvonal kialakítására használják fel.

A medertisztítási munkák elvégzése az árvízi hozamok biztonságosabb elvezetését biztosítja.

A munkavégzéssel érintett szakaszon jelentősebb madárpopuláció nem jellemző, amely mégis a patak ezen szakaszán él, már befejezte a költést.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum