2023. 06. 8. csütörtök

Medárd
1 EUR 369 HUF
1 GBP 429 HUF

Július 1-től újra fizetős lesz a parkolás Miskolcon is

A koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet alatt, a kormány április elejétől az egész országban ingyenessé tette a közterületi parkolást. A veszélyhelyzet megszüntetésével, 2020. július 1-től, szerdától ismét díjfizetési kötelezettség áll fenn a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni díjköteles várakozási területein, és a Régiposta utcai parkolóházban.

Az Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök terei mélygarázsban továbbra is az általános rend szerint kell fizetni.

 

Díjfizetési módok a felszíni díjköteles várakozási területeken:

·                    az adott várakozási területen elhelyezett parkolójegy kiadó automatánál készpénzzel vagy chipkártyával váltott parkolójeggyel,

·                    a mobiltelefonos parkolási díjfizetési rendszer használata esetén a parkolás megindításával,

·                    előre váltott parkolóbérlettel,

·                    parkolási igazolvánnyal történhet.

 

A díjfizetés nélkül történő várakozás, várakozási díj, valamint pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után, amelynek megfizetése a jármű üzembentartóját terheli.

 

A felszíni díjköteles várakozási területekre érvényes bérlettel rendelkező autósok esetében, annak ellenére, hogy a kompenzációról nem született országos rendelkezés, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetőként az Önkormányzattal együttműködve a veszélyhelyzet idejére előre megváltott parkolási bérletek tulajdonosait kompenzálni kívánja, melyről a Közgyűlés dönthet. A díjmentes parkolás következtében, a parkoltatással foglalkozó cég több mint 50 millió forintos költsége mellett Miskolc városának 200 millió Ft-ot meghaladó bevétel kiesése keletkezett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek