2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Támogatás a Gyek-nek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központját (GYEK) – ezen belül a Csecsemő és Gyermek Belgyógyászati osztályt, illetve a Gyermekrehabilitációs osztályt – számos cég, nagyvállalat, intézmény, szervezet kiemelten támogatja.

A COVID19 világméretű pandémia miatt aktuális berendezésre volt szükség: speciális inhalációs antibiotikus kezelések alkalmazására szolgáló eszközöket szereztek be jótékonysági felajánlásokból – egy  magánszemély és az ELMŰ-ÉMÁSZ által hirdetett pályázaton nyert összeg segítségével.

Dr. Sólyom Enikő kandidátus, CF – cystás fibrosis – kezelő főorvos karolta fel a szándékot: „Az ELMŰ-ÉMÁSZ segít” elnevezésű felhívásukra nyújtottak be pályázatot a COViD-19 járvány során nagy fenyegetettségű cystás fibrosis nevű, veleszületett súlyos tüdőfibrózisra hajlamosító betegségben szenvedő gyermekek korszerű antibiotikus kezelésének elősegítésére.

A speciális inhalációs antibiotikus kezelések alkalmazása számára szolgáló eszköz elsősorban a két érintett osztályon, a Csecsemő és Gyermek Belgyógyászati, illetve a Gyermekrehabilitációs osztályon segíti a kis betegek gyógyulását.

A projekt célja: a jelenleg használható antibiotikumokkal már nem gyógyítható tüdőfertőzés megszüntetése.

Aktualitása: a COVID-19 második hulláma által okozható fokozott fenyegetettség.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek