2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Javítják a betegbiztonságot Ózdon

Légtechnikai fertőtlenítő rendszer kiépítésére, valamint számos higiénés fejlesztésre nyert pályázati forrást az ózdi Almási Balogh Pál Kórház. Az intézmény állami és uniós forrásból 170,44 millió forintot fordíthat az előzetesen megadott tervek megvalósítására. Az EFOP-2.2.18-17-2017-00035 kódszámú projektnek köszönhetően javulhat a betegbiztonság, valamint a dolgozók higiénés körülményei is.

A Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az Almási Balogh Pál Kórházban című projekttel kapcsolatban Dr. Bélteczki János főigazgató megjegyezte: intézeti szinten kritikus területnek számít az intenzív osztály, és a gyermekgyógyászat, ahol a jelenlegi elavult rendszer miatt rendkívül magas a dolgozók légúti megbetegedésének a száma.
Az elnyert összegnek és az új rendszernek köszönhetően az intézmény több helyiségben is csökkenteni tudja majd a levegőben terjedő kórokozók jelentette fertőzési kockázatot, védelmet nyújtva ezáltal dolgozóinak, valamint betegeinek.
A projekt keretében lehetőség nyílik falikaros, és ágy végére szerelhető adagolók valamint alkoholos kézfertőtlenítő szer és kéztisztító szappan beszerzésére. Emellett a takarítás minőségének javulását szolgáló felületi dekontaminációt támogató rendszer beszerzése is megvalósul.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…