2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF

Innováció és fejlődés

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal országos innovációs fórum sorozatának nyitó rendezvényét kedden délelőtt Miskolcon a népkerti vigadóban tartották. A jelentős érdeklődés mellett megrendezett fórumon többek közt felszólalt Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

A magyar gazdaság fenntartható fejlődésének egyik legfőbb záloga, hogy meg tudjon újulni, ehhez pedig elengedhetetlen az innovációs tevékenység erősítése, különös tekintettel a hazai tulajdonú KKV cégek esetében. A fórum sorozat erre kívánja felhívni a figyelmet országszerte.

Fotó:Török Dezső szólt az egyetemi tudásközpont innovációs felhasználásának fontosságáról is

Török Dezső megerősítette, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat nagy jelentőséget tulajdonít az innovációnak, amely kiemelt helyet foglal el megyénk fejlesztési programjában. Felhívta a figyelmet a Miskolci Egyetem tudásbázisára, amely a régió innovációjának a motorja lehet az ipar 4.0. megvalósításakor. felhívta a figyelmet a helyi KKV cégek innovációjának a fontosságára.

Szabó István, az NKFI általános elnökhelyettese bemutatta a szervezet tevékenységét és szólt a roadshow-val kapcsolatban megfogalmazott célokról. Barkóczi István, miskolci nagyvállalkozó, mint a BOKIK alelnöke ugyancsak az innováció fontosságáról értekezett, illetve a hazai KKV szektor ezen a területen történő felzárkózását szorgalmazta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum