2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Infúziós adománypumpák átadása

Infúziós adománypumpák átadása –        az egészségügy támogatása járványügyi helyzetben

 A Covid19-járvány esetleges második hullámára való felkészülésben kívánja segíteni a Magyar Vöröskereszt – a Nemzeti Humanitárius Koodinációs Tanács tagjaként – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházat és Egyetemi Oktatókórházat. Ezért több mint 1.700.000 Forint értékben három darab infúziós pumpát adományoz az intézménynek, amelyek a jelenleg járványkórházként működő Semmelweis Tagkórház lélegeztetési részlegébe kerülnek beszerelésre.

Az infúziós pumpák beszerzése előtt a humanitárius szervezet egyeztetett a járványkórházat működtető egészségügyi intézménnyel arról, hogy mely eszközre illetve eszközökre van szükség a koronavírussal fertőzött betegek ellátásában.

A megvásárolt infúziós pumpákat a lélegeztetéskor használt betegágyak mellé szerelik fel. Alkalmazásukkal a gyógyszerek olyan precíz adagolása válik lehetővé, amely a hagyományos infúziós szerelékekkel nem lehetséges. Általuk az orvosok és az ápolók a gyógyszerkészítmények beadásának sebességét és mennyiségét is szabályozni tudják; így azok percre, milliliterre pontosan adagolhatók akár órákon vagy napokon keresztül is. Az infúziós pumpával gyorsabb, biztonságosabb és költséghatékonyabb a betegek gondozása és ellátása.

Nagymértékben hozzájárul a szövődmények kockázatának csökkentéséhez, hogy a pumpa érzékelő rendszere riaszt, ha az infúzió adása során bármilyen hibát észlel; például ha a véna átereszt, esetleg elzáródott, vagy a szerelékben légbuborékot érzékel.

A Magyar Vöröskereszt már a veszélyhelyzet alatt is támogatta az egészségügyi dolgozók munkáját. Akkor több karton kézkrémet és szájvizet, valamint csokoládécsomagot juttatott el a járványkórházban szolgálatot teljesítők részére, amelyet a Johnson & Johnson és a Milka ajánlott fel a humanitárius szervezet részére.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek