2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Indul a közvilágítás korszerűsítése Mezőkövesden

250 millió forintból újul meg Mezőkövesd közvilágítási hálózata. A korszerűsítésre vonatkozó kivitelezői szerződést július 21-én írták alá. A beruházás megvalósításával majdnem felére csökkennek a városi közvilágítás üzemeltetésének költségei.

Mezőkövesd Város Önkormányzata még 2014-ben nyújtott be pályázatot a város közvilágítási hálózatának korszerűsítésére. A KEOP- 5.5.0/K/14-2014-0014 azonosító számú „Közvilágítás fejlesztése Mezőkövesden” című nyertes projektről tavaly decemberben kapott értesítést a városvezetés. Ezt követően lefolytatták a szükséges jogi, közbeszerzési eljárásokat, és kiválasztották a kivitelező céget is. A döntés értelmében a fejlesztést a mezőkövesdi Gomwill Kft. végzi el.

„Európai uniós forrásból finanszírozzuk ezt a beruházást. A 100%-os támogatottságú pályázat révén bruttó 250 millió forint értékű munka valósul meg településünkön. Majdnem egyéves előkészítő munka lezárása volt a mai szerződés aláírás. 1-2 hónapon belül mindenki látványos változást tapasztal majd a közvilágításban. Külön öröm számomra, hogy egy mezőkövesdi cég végezheti a kivitelezést. A pályázat egyik célja az energiatakarékosság. Az új, korszerű, LED-es lámpatestek felszerelése az Önkormányzatnak 40%-os megtakarítást jelent. Emellett a modern lámpák jobb, erősebb fényérzetet adnak” – mondta el dr. Fekete Zoltán polgármester.

A közbeszerzési eljárás nyertese a mezőkövesdi Gomvill Kft. lett. A kivitelező Gomvill Kft. napokon belül átveszi majd a munkaterületet és elkezdi a lámpatestek cseréjét.

„A napokban átvesszük a munkaterületet. A lámpatestek leszállítását követően elkezdjük a lámpacserét és 1,5 hónapon belül szeretnénk is befejezni a munkát. A hálózat felújítása a lakosság mindennapjait nem érinti, nem zavarja, hiszen a lámpacserét a kivitelező cég munkatársai feszültség alatt végzik, így a beruházás nem jár áramszünettel. A munkálatok a főutcán okozhatnak a közlekedésben némi fennakadást, lassulást, mivel ezen a szakaszon a kosaras járművekkel oldjuk meg a lámpacserét, de arra törekszünk, hogy ezt elkerüljük” – mondta el Gomány János, a Gomvill Kft. ügyvezető igazgatója.

Októbertől tehát már az új és nagyobb fényű lámpák segítik a közlekedést Mezőkövesd utcáin.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum