2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

Hőségriadó Miskolcon is

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve, az Országos Tisztifőorvos Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére 2015. augusztus 5-én 00.00 órától augusztus 10-én 24.00 óráig 2. fokú hőségriasztást adott ki. Az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet tartósan 25 C fok felett alakul.

Ivóvízosztás, párakapuk

A mai naptól hétfő délutánig a MIVÍZ Kft. munkatársai ivóvizet osztanak délelőtt 11.00 órától a Centrum Áruháznál, a Búza téren és a Villanyrendőrnél, délután 15.00-ig. Ugyanebben az időszakban és helyszínen a MIVÍZ Kft. felállítja a párakapukat is.

Locsolás

A Városgazda Kft. gondoskodik arról, hogy a belvárosban és a nagyobb forgalmú szakaszokon vízzel locsolják a város útjait.

Közterületi ivókutak

Városszerte több ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók:
LÁEV Kisvasút Lillafüred, Csanyik- völgy Majális park, Lillafüred buszvégállomás, Lillafüred autóparkoló, Miskolc-tapolcai park, Népkert, Városház tér, Hajós- Pattantyús úti játszótér, Jézus kútja, Szinva terasz, Centrum, Spáten (Szent istván tér).

Szökőkutak

A városban működő szökőkutak mától- a nagy hőségre való tekintettel-10.00 órától, a Hősök terén 11.00 órától 21.00 óráig folyamatosan üzemelnek. A Szinva teraszon a csobogó és a vízesés karbantartás miatt nem üzemel.

Fürdők

Mától a Selyemréti Strandfürfő, a Miskolstapolcai Strandfürdő és a Barlangfürdő meghosszabbított nyitvatartással üzemel. 19.00 óra helyett 20.00 óráig tartanak nyitva a strandok. A Barlangfürdő szombaton 19.00 órakor bezár, 20.00 órától 24.00 óráig éjszakai fürdőzésre várja a hűsölni vágyókat.

Légkondicionált helyek
A városban több olyan bevásárlóközpont, nagyobb áruház, szolgáltató- és üzlethelyiség van, ahol hűsölni lehet. Ezekről a helyekről a miskolc.hu oldalon az alábbi linken kaphat információt: http://www.miskolc.hu/elet-varosban/kozrend-kozbiztonsag/informaciok-veszelyhelyzetre
A Polgármesteri Hivatal kéri a tulajdonosokat és üzemeltetőket, hogy a hőségriadó idején legyenek tekintettel azokra, akik hűsölni térnek be ezekre a helyekre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum