2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Hogy mások élhessenek!

…Hogy mások élhessenek!!! – volt a jelmondata annak a szombati rendezvénysorozatnak, melyen bemutatkozott a Magyar Légimentésért Alapítvány. A Megyeházán a légimentés történetéből nyílt kiállítást Török Dezső a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, pohárköszöntőt mondott Demeter Zoltán országgyűlési képviselő.

A Mentőmúzeum és a Miskolci Légibázis munkatársainak több mint száz képe betekintést nyújt a helikopteres mentők mindennapjaiba, és leplezetlenül tárják fel a balesetek helyszíneit, az élet megmentéséért folytatott emberfeletti erőfeszítést.

– A tárlat fotói bemutatják a hősök hétköznapjait. A légimentés olyan különleges szolgáltatás, amely értünk jött létre, minket szolgál, a társadalmi szolidaritás egyik megnyilvánulása. Az égen feltűnő, semmivel össze nem téveszthető sárga helikopterek az élet reményét, a segítséget jelentik a bajban lévő embertársainknak. Reméljük, hogy sosem lesz rá szükségünk, de tudatuk létezése is megnyugtató. Ha szükségünk van rájuk, akkor bizton számíthatunk a segítségükre – mutatott rá megnyitó beszédében Török Dezső.

Az elnöki megnyitó-, Csikász Sándor fuvolaművész és Bidlek Torda növendék, Gluck komponálta Boldog lelkek tánca produkciója után, Nagy Boglárka a Magyarországi Légimentésért Alapítvány céljairól beszélt.

– A mai rendezvény egy civil összefogás eredményképpen jött létre, mutatva a mentők iránti társadalmi megbecsülést. Az alapítvány tervei között szerepel, hogy minden évben más és más légibázison rendezi meg a ….Hogy mások élhessenek!!! – című programsorozatot. Ez a fotókiállítás bemutatja a légimentés történetét, az ott dolgozók életébe enged bepillantást. A tárlat az elkövetkező egy évben, a megye minden járási székhelyen megtekinthető lesz – mondta az alapító, majd kérte, hogy mindenki támogassa az alapítvány által kitűzött nemes célokat.

Böszörményi Péter a Magyar Légimentés Nonprofit Kft, miskolci bázisának vezetője felidézte az elmúlt tizenöt év legfontosabb történéseit, beszélt az új helyiségekről, melyet munkatársaival közösen, saját erő felhasználásával hoztak létre. – Sokak életéhez van közünk. Némelyekéhez kevesebb, némelyekéhez nagyon is sok. De nem fogják tudni a nevünket. Azt sem, hogy mit tettünk értük. A mi munkánk rejtett és névtelen – foglalta össze egy idézettel munkájuk lényegét Böszörményi Péter.

A bázisvezető hozzászólása után, az aulában felcsendült Larry Lawles, Buggy Bell Boogie című műve, melyet Eke István és Berki Áron a Kodály Zoltán AMI Erkel Ferenc Tagintézményének növendékei adták elő marimbán.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő pohárköszöntőjében kifejezte nagyrabecsülését a légimentők és mindazon emberek felé, akik életük kockáztatásával arra törekednek, hogy mások életét megmentsék. Méltatta azokat is, akik önzetlenül, tiszta szívvel karolnak fel és támogatnak egy – egy nemes kezdeményezést.

– A nagy dolgok mindig példaértékűek és példamutatóak. Ilyen az Önök munkája – jellemezte az országgyűlési képviselő a Magyar Légimentésért Alapítvány tevékenységét. A nagy dolgok mellett azonban szükség van arra, hogy a hétköznapokban észrevegyük a mellettünk lévő embert, és a saját lehetőségünkhöz mérten próbáljunk meg segíteni, amely sok esetben nem anyagi jellegű, hanem egyszerű emberi gesztus – mondta Demeter Zoltán, és befejezésképpen sikeres működést kívánt az alapítványnak.

A rendezvényen még közreműködött Orosz Margit költő, aki saját szerzeményét az Itthon vagyok című versét szavalta el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek