2022. 05. 29. vasárnap

Magdolna
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Hivatalosan is vége a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetnek

Hivatalosan is megszűnt a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet Magyarországon – az erről rendelkező kormányrendelet a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

A kormányrendelet értelmében továbbra is kötelező marad a maszk, vagy valamilyen szájat és orrot takaró eszköz, sál, vagy kendő viselése a tömegközlekedési eszközökön, illetve az üzletekben történő vásárlás során, a vendéglátóhelyek zárt tereiben viszont már csak az ott dolgozóknak kell majd maszkot viselniük.

A rendeletben nem szerepel az idősek védelmében bevezetett vásárlási időkorlát, ami azt jelenti, hogy a veszélyhelyzet megszűnésével és a járványügyi készültség bevezetésével a 65 év felettiek vásárlási időkorlátja is megszűnt.

Ennek megfelelően 9 és 12 óra között már nem csak a 65 év felettiek vásárolhatnak az élelmiszerüzletetekben, a gyógyszertárakban, a drogériákban és a piacokon.

A parkolás ingyenes marad egészen július 1-jéig.

Július 1-jéig továbbra is ingyenesen utazhatnak az egészségügyi dolgozók, valamint a miskolci gyógyszertárak és patikák munkatársai az MVK Zrt. járatain.

Az MVK Zrt. kéri az utazóközönséget, hogy ha a járatok kihasználtsága engedi, továbbra is figyeljenek utazás közben a védőtávolság betartására, és ha van rá mód, a járművezetők védelme érdekében a vezetőfülkéjétől minél távolabb foglaljanak helyet.

Az okostelefonnal rendelkező utasoknak érdemes megfontolniuk a mobiljegy használatát.

Miskolc a veszélyhelyzet hónapjaiban példás fegyelemről és felelősségvállalásról tett tanúbizonyságot, a miskolciak ez alkalommal is bizonyították, hogy odafigyelnek és vigyáznak egymásra és együtt bármilyen nehézséget képesek leküzdeni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum