2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Hétfőtől félpályás útlezárás kezdődik a Hideg soron

Folytatódik a Hideg sor teljes felújítása. Jelzőlámpás irányítás mellett, félpályás útlezárásra számíthatnak az autósok március 16-tól, hétfőtől. A Gyár utca – Mendikás dűlő közötti, közel 1 kilométeres szakaszt kiszélesítik, megoldódik a gyalogosforgalom és az esővíz elvezetése is.

 

Az elmúlt évben kezdte meg a Miskolci Önkormányzat a Hideg sor felújítását, a beruházás a tél beköszöntével szünetelt. Novemberben a MIVÍZ munkatársai elvégezték az út alsó Domb utcai szakaszán a vízvezeték cseréjét, most a tavasz beköszöntével kezdődhet az út felújítása. A Hideg sor felső szakaszán kezdődnek a munkálatok, 250 méteren az Avas felöli oldalról a szembejövő forgalmi sávba terelik az autósokat. Itt jelzőlámpás irányítás segíti majd a biztonságos haladást.

A beruházás részeként az út nyomvonala megmarad, a kanyarokban a sugarak mérete miatt az útpálya szélességét 7 méterre kiszélesítik, így biztonságosabb lesz rajta a közlekedés. Az út melletti járdákat is felújítják és ahol az ingatlanhatárok engedik, 2 méter szélességre bővítik.

 

A munkálatok nem befolyásolják jelentősen az MVK Zrt. 38-as buszjáratának menetidejét.

 

A 730 méteres útszakasz várhatóan augusztus végére készül el, mely így biztonságosabb lesz, megoldódik a zavartalan gyalogosforgalom és az esővíz elvezetése is.

A beruházás a TOP-6.1.5-16-MI1-2017-00002 számú „Kiss Ernő utca felújítása valamint a Thököly Imre utca és a Hideg sor felújítása és kiszélesítése” című projekt részeként valósul meg.

A támogatás összege nettó 1 065 000 000 Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum