2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Ház mamáknak és babáknak, Miskolcon

Négy éves álma teljesült a Holdam Egyesületnek tegnap délelőtt, amikor megnyílt Miskolc főutcáján, a Weidlich udvarban Észak-Magyarország első civil anyaközpontja. A 2007 nyarán alakult egyesület a miskolci nők és anyák közössége, amelynek akkor még csak 10 tagja volt, ma már több mint 20, mondta el a megnyitón Szigetvári Eszter egyesületi elnök. A gyermeket váró és kisgyermekes édesanyák önsegítésre hozták létre közösségüket. Az egyesület a helyiséget a miskolci önkormányzattól kapta meg 5 évre, és saját kezűleg újították föl, amelyhez támogatók is segítséget nyújtottak. A jövőbe vetett hit

Kiss Gábor, a miskolci polgármesteri hivatal humán főosztályának vezetője jött el a bensőséges ünnepségre, amely az apróságok műsorával kezdődött. A főosztályvezető azért tartja a mostani civil kezdeményezést és az itt folyó önkéntes munkát rendkívül fontosnak, mert mint elmondta nagyon kevesen vállalnak több gyermeket hazánkban, s ezen a nézeten az ilyen közösségek is változtathatnak.

A megnyitó ünnepségen részt vett Elena Bakosova, az Anyaközpontok Nemzetközi Hálózatának koordinátora. Szólt arról, hogy a hálózatnak 20 ország 850 anyaközpontja a tagja, és köszöntötte a miskolci Holdam Egyesületet mint Magyarország első csatlakozó tagját a hálózathoz. Három cserép virágot, hozott az egyesületnek ajándékba, amelyek a gyógyító erőt, a fenntarthatóságot és a boldogságot jelképezik.

Kép és szöveg:OBE

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum