2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Gyümölcsfeldolgozót adtak át Trizs-ben!

A trizsi gyümölcsfeldolgozó tökéletes példája annak, hogy egy község, hogyan tudja kihasználni a közmunka program adta lehetőségeket. A község, amely már hosszú ideje építkezik ebből a lehetőségből, most egy újabb állomáshoz ért.

A közfoglalkoztatási programban nyert pályázatnak köszönhetően versenyképes szintre bővült a trizsi gyümölcsfeldolgozás. A nemrég átadott épületcsoport megfelel minden szabályozásnak, így lehetőséget nyújt a községnek saját készítésű lekvárok, befőttek, szörpök előállítására ellenőrzött minőségben, akár a nagy piacra is.

A projekten belül felújítottak egy meglévő parasztházat, amely mellé egy teljesen új épületet került. Az új házban kapott helyet az üzem, a kiszolgálóhelység és a mintabolt. Mivel az üzem kapacitása nagyobb, mint a község gyümölcstermelése, ezért bérfőzésre is van lehetőség.

Az önkormányzat közfoglalkoztatási programjában készült ‘Trizsi Ízek’ névvel ellátott termékpaletta előállítását így egészen a szüreteléstől a boltok polcaira kerülésig a községben végzik.

Filep Dávid

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek