2022. 10. 4. kedd

Ferenc
1 EUR 425 HUF
1 GBP 488 HUF

Gyerekkórház felújítását támogatja a Nestlé

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályának szobái, folyosói, közös helyiségei, valamint vizes blokkjai is megújulnak jövő nyárra a Nestlé Hungária 20 millió forintos támogatásából. A jövőre harmincéves vállalat két telephelyen is jelen van a megyében: Diósgyőrben és Szerencsen összesen 900 embernek ad munkát.

Jövőre ünnepli harmincéves magyarországi jelenlétét a Nestlé, amely a Nestlé az Egészséges Gyerekekért program keretében célzott kutatásokkal, termékfejlesztéssel, oktatással, széleskörű tájékoztatással és innovatív megoldásokkal szeretné 2030-ig 50 millió gyermek életét egészségesebbé tenni világszerte. A globális vállalás mellett ugyanannyira fontos a helyi közösségek támogatása is, különösen most a világjárvány elleni küzdelemben, ezért a Nestlé Hungária 20 millió forintot adományoz a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályának, amelyből megújulhatnak a részleg szobái, folyosói, közös helyiségei és vizes blokkjai jövő nyárra.

„Egészen kivételes az a teljesítmény, amelyet a pandémia elleni harcban nyújtanak az egészségügyi intézmények, azonban nem feledkezhetünk meg a kórházak azon részlegeiről sem, amelyek normál körülmények között is emberfelettit teljesítenek” – mondta Hélène Kovalevsky, a Nestlé szerencsi és diósgyőri gyárainak vezetője, aki szerint az üzleti szereplőknek – különösen azoknak, amelyek kevésbé vannak kitéve a járvány okozta visszaesésnek – kötelességük, hogy segítsenek, ha tehetik.

„Nagyon örülünk a támogatásnak, mert a rehabilitáció legtöbbször már az alapbetegség terápiával párhuzamosan megkezdődik, és nagyon fontos, hogy olyan közegben történjen, amely hozzásegíti a gyerekeket ahhoz, hogy az eredményes kezelés végén gyógyultan távozzanak, és minél könnyebben tudjanak visszailleszkedni eredeti élethelyzetükbe” – hangsúlyozta dr. Hauser Péter, a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ intézetvezető főorvosa.

„Személyes öröm számomra, hogy a magunk eszközeivel hozzájárulhatunk a kórházban ápolt gyerekek jólétéhez, ahhoz, hogy minél kellemesebb környezetben történjen a rehabilitáció, mindez ráadásul tökéletesen illeszkedik cégünk közös értékteremtési tevékenységébe, amelyben az egészség és az egymásra figyelés hagyományosan meghatározó” – tette hozzá Hélène Kovalevsky.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek