2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Free WIFI a CNG buszokon, új honlapja van az MVK Zrt-nek

Mostantól már nemcsak a villamosokon, hanem a környezetbarát CNG buszokon is elérhető az ingyenes WIFI- szolgáltatás Miskolcon. A fejlesztésről Dr. Kriza Ákos polgármester tájékoztatta a sajtó munkatársait.

Miskolc Smart City-t épít. Számunkra a folyamatok valós idejű érzékelését és a változásokra való képességet jelenti az okos város. A CNG buszokon elinduló ingyenes WIFI egy kicsi, de fontos lépés e jövőkép felé – jelentette be a polgármester.
Dr. Kriza Ákos hozzátette: eddig is számos olyan fejlesztés történt már, ami az Okos Várossá válást készíti elő. A városvezető megemlítette, a közelmúltban 17 ezer laptopot osztottak szét a lakosság körében, hogy elősegítsék az új technikák használatának minél szélesebb körű elsajátítását. Szólt a köztereken kialakított digitális terekről, a közlekedési vállalat Google alapú útvonaltervezőjéről is.
A sajtótájékoztatón elhangzott: rövid időn belül elkezdődnek az újabb smart city projektek, mint az okos mérők telepítése a lakásokba, az elektronikus jegyrendszer, az automata forgalomirányítási rendszer, az egész várost lefedő térfigyelő intelligens kamerahálózat, vagy a nyugdíjasok számára tervezett GPS alapú, mobil riasztórendszer.
Singlár Zsolt, az MVK Zrt. vezérigazgatója bemutatta a közlekedési vállalat új honlapját. Az oldal tervezésénél és kialakításánál a legfontosabb szempont az volt, hogy a www.mvkzrt.hu modern, felhasználóbarát és könnyen áttekinthető legyen, tartalmilag pedig a busz-és villamosközlekedést a középpontba helyezve, Miskolc város közösségi közlekedését mutassa be. A szerkezetében, formájában és tartalmában is megújult honlap reszponzív, vagyis mindamellett, hogy PC-n és laptopon is kitűnően és gyorsan működik, könnyen használható különböző smart eszközökről, okostelefonról és tabletről is. Az MVK új weboldala teljesen akadálymentes, így valamennyi tartalom könnyen elérhető a vakok- és gyengénlátók számára is.
A megújult weboldal a busz- és villamosközlekedés mellett hasznos információkkal szolgál a városi parkolásról, a kerékpáros közlekedésről és az erdei kisvasútról, nem csak az itt élők, hanem a turisták számára is. A kezdőoldalon az előzőekben felsorolt fő menüpontok mellett aktuális hírek és útvonaltervező található, illetve néhány hasznos ikon – Facebook, Instagram, Youtube, nyelvválasztás és akadálymentes változat – kapott helyet.
Az MVK Zrt. menetrendje a megújult honlap mellett továbbra is elérhető a Google utazástervezőjében (www.google.hu/maps ), a valós idejű utazástervezőben (www.mvkzrt.hu/valosidoben ), illetve a társaság telefonos applikációjában (transIT menetrend: MVK Zrt.) is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum