2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Free WIFI a CNG buszokon, új honlapja van az MVK Zrt-nek

Mostantól már nemcsak a villamosokon, hanem a környezetbarát CNG buszokon is elérhető az ingyenes WIFI- szolgáltatás Miskolcon. A fejlesztésről Dr. Kriza Ákos polgármester tájékoztatta a sajtó munkatársait.

Miskolc Smart City-t épít. Számunkra a folyamatok valós idejű érzékelését és a változásokra való képességet jelenti az okos város. A CNG buszokon elinduló ingyenes WIFI egy kicsi, de fontos lépés e jövőkép felé – jelentette be a polgármester.
Dr. Kriza Ákos hozzátette: eddig is számos olyan fejlesztés történt már, ami az Okos Várossá válást készíti elő. A városvezető megemlítette, a közelmúltban 17 ezer laptopot osztottak szét a lakosság körében, hogy elősegítsék az új technikák használatának minél szélesebb körű elsajátítását. Szólt a köztereken kialakított digitális terekről, a közlekedési vállalat Google alapú útvonaltervezőjéről is.
A sajtótájékoztatón elhangzott: rövid időn belül elkezdődnek az újabb smart city projektek, mint az okos mérők telepítése a lakásokba, az elektronikus jegyrendszer, az automata forgalomirányítási rendszer, az egész várost lefedő térfigyelő intelligens kamerahálózat, vagy a nyugdíjasok számára tervezett GPS alapú, mobil riasztórendszer.
Singlár Zsolt, az MVK Zrt. vezérigazgatója bemutatta a közlekedési vállalat új honlapját. Az oldal tervezésénél és kialakításánál a legfontosabb szempont az volt, hogy a www.mvkzrt.hu modern, felhasználóbarát és könnyen áttekinthető legyen, tartalmilag pedig a busz-és villamosközlekedést a középpontba helyezve, Miskolc város közösségi közlekedését mutassa be. A szerkezetében, formájában és tartalmában is megújult honlap reszponzív, vagyis mindamellett, hogy PC-n és laptopon is kitűnően és gyorsan működik, könnyen használható különböző smart eszközökről, okostelefonról és tabletről is. Az MVK új weboldala teljesen akadálymentes, így valamennyi tartalom könnyen elérhető a vakok- és gyengénlátók számára is.
A megújult weboldal a busz- és villamosközlekedés mellett hasznos információkkal szolgál a városi parkolásról, a kerékpáros közlekedésről és az erdei kisvasútról, nem csak az itt élők, hanem a turisták számára is. A kezdőoldalon az előzőekben felsorolt fő menüpontok mellett aktuális hírek és útvonaltervező található, illetve néhány hasznos ikon – Facebook, Instagram, Youtube, nyelvválasztás és akadálymentes változat – kapott helyet.
Az MVK Zrt. menetrendje a megújult honlap mellett továbbra is elérhető a Google utazástervezőjében (www.google.hu/maps ), a valós idejű utazástervezőben (www.mvkzrt.hu/valosidoben ), illetve a társaság telefonos applikációjában (transIT menetrend: MVK Zrt.) is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek