2022. 01. 18. kedd

Piroska
1 EUR 357 HUF
1 GBP 427 HUF

Fontos információk a miskolci önkormányzati bérlakást bérlőknek

A Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatósága, tájékoztatja az önkormányzati bérlakások bérlőit, hogy a 2021. január 1. napján hatályba lépő bérleti díjemelések – a december 18-i kormányrendelet értelmében – a veszélyhelyzet leteltét követő 90. napig felfüggesztésre kerülnek, vagyis a januári bérleti díj számla a decemberivel azonos lesz.
A 2020. november 1. napján megemelt bérleti díjak továbbra is, változatlanul érvényben maradnak, azokat a jelenlegi intézkedések nem érintik. Azok a bérlők, akiknek bérleti díja novemberben emelkedett, az emeléssel kerültek abba a díjkategóriába, mint a januári bérleti díjemelés felfüggesztésével érintett bérlők, tehát őket az adott területen élő, hasonló adottságú lakás bérlőihez képest hátrány nem éri, fizetési kötelezettségük azonos mértékű.

A Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatósága január elején – valamennyi bérlő tekintetében – kezdeményezi az önkormányzatnál az óvadékfeltöltéssel kapcsolatos fizetési kötelezettség felfüggesztését is.

Tekintettel arra, hogy az év végi ünnepek miatt már nincs lehetőség a postai úton történő, egyéni értesítésekre, a bérlők a januári bérleti díj számlákkal együtt fognak részletes tájékoztatást kapni a 2021. fizetési kötelezettségek alakulásáról.

A rászoruló bérlők 2020. november 1. napjától lakbértámogatást vehetnek igénybe. A támogatási kérelmek a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Lakosságszolgálati Főosztályának Szociális és Köznevelési Osztályán nyújthatók be. A megítélt támogatás összegével a havi bérleti díj – a jövedelmi, vagyoni helyzet függvényében – 10, illetve 20 %-kal csökkenthető.

Bérleti díjkedvezmény formájában jelentős támogatást kapnak továbbá azok a miskolci vállalkozások is, akik gazdasági tevékenységét a veszélyhelyzet ellehetetleníti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum