2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Fertőzések megelőzése a modern kor elvárásainak megfelelően

A közel 60 millió forintból megvalósuló fejlesztés célja, hogy a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói képesek legyenek felismerni, megelőzni, ill. kivédeni az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések kialakulásához vezető veszélyforrásokat. Mindebben a szervezeti kultúra fejlesztése, oktatások, eszköz- és anyagbeszerzés valamint hatékony kommunikációs tevékenység, szemléletformálás is segít.

Az egyéni infekciókontroll gyakorlat az országos módszertani ajánlásokkal összhangban valósul meg. Olyan rendszer épül és fejlődik folyamatosan ennek a projektnek köszönhetően, mely a négy leggyakoribb egészségügyi ellátással összefüggő fertőzés (pneumónia, véráramfertőzés, sebfertőzés, húgyúti fertőzés) megelőzésére nyújthat lehetőséget.

Miközben az országos elvárásoknak is meg kell felelnünk, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a fertőzések megelőzését helyi szinten kezeljük – ne csak átvegyük az irányelveket, de saját képünkre formálva alakítsuk ki azt a hatékony működést, mely a kórházi fertőzésekkel képes felvenni a harcot.

 

A projekt célja, hogy biztosítsa a fertőzések megelőzéséhez szükséges legfontosabb eszközöket, de emellett szemléletet is formáljon, oktasson és tájékoztasson. Csak így képzelhető el, hogy az egészségügyi dolgozó, a beteg és hozzátartozó is pontosan tudja, mi a teendője, ha fertőzésveszélynek van kitéve – ez pedig nem egyéni, hanem közös érdek mindannyiunk egészsége, biztonsága érdekében.

A Projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg.

Projekt címe: Infekciókontroll gyakorlat disszeminációja a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek