2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Fél milliárd hiánnyal működik majd a megye

Megtartotta soron következő ülését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés, amelyen átadták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért Díjakat. A Közgyűlésen Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért Díjat adott át Pitkó László rendőr alezredesnek, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezetőjének. Vízi Zoltán rendőr századosnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály kiemelt főnyomozójának, valamint Szabados Zsolt rendőr törzszászlósnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Ózdi Rendőrkapitányság Borsodnádasdi Rendőrörs körzeti megbízottjának.
Az eseményen jelen volt Lajtár József rendőr vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság Gazdasági főigazgatója, az országos rendőrfőkapitány helyettese.

Ezt követően a Közgyűlés meghallgatta Dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány szóbeli kiegészítését a „Borsod-Abaúj-Zemplén megye közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról, valamint a határrend és határőrizet helyzetéről és a határforgalom alakulásáról Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” című Beszámolóhoz, amelyet a Közgyűlés tudomásul vett, egyhangúlag elfogadott. Dr. Vereckei Csaba szóbeli kiegészítésében többek között kiemelte: a 2010. évi adatok tekintetében jellemző, hogy az ismertté vált bűncselekmények valamivel több, mint harmadrészét a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén követték el. Az ismertté vált bűncselekmények nagy részét továbbra is a vagyon elleniek képezték, amelyek száma 2010-ben 7 százalékkal csökkent. A bíróság elé állítások száma valamennyi rendőrkapitányságon jelentőse emelkedett, összességében 73,6 %-kal. Dr. Vereckei Csaba elmondta azt is: a kiemelt bűncselekmények felderítése terén megyénkben évek óta magas színvonalú felderítő munka folyik, amelyet igazol az országos rangsorban elfoglalt előkelő helyezésük is. A megye nyomozati eredményességi mutatója 2010-ben 60,56 %-ot ért el, amely 2,65 százalékponttal magasabb az előző évinél.

A Közgyűlés elfogadta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 2010. évi zárszámadásának rendelet-tervezetét.

A közgyűlés módosította a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendeletét. Eszerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés a Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetésének bevételi főösszegét 39.933.955 ezer Forintban, a kiadási főösszegét pedig 40.443.955 ezer Ft-ban állapítja meg. A Megyei Önkormányzat működési célú hiánya 510.000 ezer Forint.

A Közgyűlés elfogadta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Középtávú, 2011 és 2014 közötti időszakra vonatkozó Gazdasági Programját.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés megtárgyalta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fenntartásában működő egészségügyi intézmények „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése” című (ÉMOP-4.1.2/A-11) pályázaton való részvételére vonatkozó javaslatot. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház vezetésével a pályázati felhívásra konzorciumi pályázat kerül benyújtásra. A támogatás felhasználásának helyszíne a Szent Ferenc Rehabilitációs Kórház, valamint a Pszichiátriai Szakkórház és Betegotthon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek