2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Észak-magyarországi delegáció képviselte hazánkat Dél-Koreában

Miskolc Város és a Régió is tárgyalt a szöuli KOIF 2011 kiállításon
A KOTRA 2011. május 18-20. között rendezte meg a KOREA Overseas
Investment Fair 2011 elnevezésű nemzetközi befektetői kiállítást
Szöulban, a város legnagyobb kereskedelmi és gazdaságfejlesztési
komplexumában, a Coex Centerben. 29 ország 33 résztvevő vállalata
és ügynöksége regisztrált kiállítóként a KOIF-ra, melyre a
szervezők több száz érdeklődő, befektetni szándékozó cég
látogatását várták, elsősorban az autóipar, mechatronika,
építőipar, gépgyártás, elektronika, összeszerelés, fogyasztói
javak, logisztika területéről.

A magyarországi delegációt Dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere és Becsó Zsolt, az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke vezette. Az utat Regionális Fejlesztési Tanács finanszírozta.

A háromnapos rendezvénysorozaton a város és a régió közös kiállítási standot működtetett, ahol számos befektetői tárgyalást folytattak koreai cégekkel. A delegációt magas rangú állami szervezetek képviselői fogadták. Többek között a világon több mint 100 helyi képviseleti irodával rendelkező Koreai Kereskedelemfejlesztési & Befektetés ösztönzési Ügynökség (KOTRA) európai befektetésekért felelős igazgatója, valamint a koreai befektetéseket finanszírozó EXIMBANK európai divíziójának vezetője.

A kiállítás nemcsak a személyes, direkt megbeszélések lebonyolítására adott lehetőséget: a résztvevő kiállító vállalatok és nemzetek egyenként prezentálták hazájuk befektetési környezetét, a befektetés-ösztönző tényezőket, valamint a már megtelepedett vállalatok sikerére alapozott üzleti lehetőségeket.

A tárgyalássorozatot követően a delegációt Lengyel Miklós, a Magyar Köztársaság Szöulba akkreditált nagykövete a rezidenciáján fogadta, és biztosította arról, hogy a Koreában tett látogatás eredményessége a későbbiekre nézve biztosított legyen.

A következő hetek legfontosabb feladata, hogy a befektetési lehetőségeket és fejlesztési tématerületeket részletesen megvizsgálják a miskolci szakemberek a Magyar Köztársaság Nagykövetségének külgazdasági irodájával és a koreai cégekkel, állami szervezetekkel szoros együttműködésben, annak érdekében, hogy a KOIF kiállítás Miskolc város számára a potenciális befektetőkkel való kapcsolatfelvételt követően kézzel fogható eredményeket hozhasson.

Kínába, Dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere a Magyar kormány megbízólevelével és támogatásával érkezett, a kínai féllel ugyanis csak kormányzati megbízás alapján lehet tárgyalni. A polgármester a kínai felekkel egy LED összeszerelő és fejlesztési üzem miskolci létrehozásáról tárgyalt és alá is írtak egy szándéknyilatkozatot. A kínai fél júniusban látogat Miskolcra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek