2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Esélyautót adtak át Miskolcon

Fogyatékossággal élő embereknek segít a SEAT

Miskolc is csatlakozik a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait megkönnyítő kampányhoz: a megyeszékhelynek is lett Esélyautója. Az átadásra 2021. május 07-én került sor a Szent István téren.

A karitatív céllal üzemeltetett új SEAT Leon Kombi, a fogyatékos emberek számára biztosít, nemcsak élelmiszer- és gyógyszer-, hanem személyszállítási lehetőséget is. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város egy újabb település, amely részt vesz a különleges programban, miután már Szombathelyen, Kecskeméten és Nyíregyházán is adtak át Esélyautót.

Júliusban álltak munkába Magyarország első SEAT Esélyautói Szombathelyen. A gépkocsik a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait segítik: segítenek nemcsak az orvoshoz jutásban, hanem a gyógyszer-, illetve az élelmiszer szállításban is. A karitatív akcióhoz már csatlakozott több város és márka is.

Miután az első Esélyautók már kifogástalanul teljesítik feladatukat, Miskolc városvezetése is szívesen csatlakozott az országos kezdeményezéshez. Az Esélyautó a fogyatékos emberek (mozgássérült-, autista-, látássérült-, hallássérült- és értelmi fogyatékos emberek) öt legnagyobb érdekvédelmi szervezetének támogatásával egy kényelmes, tágas és könnyen kezelhető SEAT Leon Kombi gépjárművel segítsék a rászorulókat, mindennapi teendőik minél könnyebb elvégzésében. A gépjárművet a SEAT márka vezérképviselete, a Porsche Hungaria ajánlotta fel és a helyi SEAT márkakereskedő, a Miskolc Autó készítette fel. Emellett, egy évvel ezelőtt csatlakozott az Esélyautó programjához a hazai flottapiac legnagyobb magyar tulajdonú szereplője, a Mercarius Flottakezelő is, aki azóta is aktívan támogatja a közös munkát és hozzájárul a mozgássérült emberek mobilitásának biztosításához.

SEAT Esélyautót a Miskolci Egyesített Szociális Ellátó és Gyermekvédelmi Intézet üzemelteti, azért, hogy a helyi fogyatékossággal élő lakosokat megsegítse és támogassa.

Az autó átadáson a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről Veres Pál polgármester, a MESZEGYI részéről Gúr Péter az intézmény igazgatója, a Miskolc Autó képviseletében Sándor Attila ügyvezető-tulajdonos, az Esélyautó részéről Eleki József ügyvezető vett részt.

A legjobbkor jön a segítség

A tapasztalatok szerint az Esélyautó óriási hasznára van a rászorulóknak. A járműveket, tekintettel a jelenlegi helyzetre, maximálisan kihasználják. A segítség mindenhol a legjobbkor jött, ugyanis a Covid-19 vírus miatt mindenkinek, de különösen a kezdeményezés célcsoportjának, a fogyatékossággal élő embereknek vált nehézkessé a mindennapi élelmiszer, illetve gyógyszer beszerzése, valamint az orvoshoz való eljutás, immáron 1 éve. Sajnos a veszélyhelyzet alatt szünetel a fogyatékos emberek nappali ellátása, viszont a segítő szolgálatok munkatársai ennek ellenére az érintetteket otthonukban is kisegítették.

A szervezet a jövőben még több márkakereskedéssel és településsel szeretne együttműködni, hogy a Magyarországon körülbelül hatszázezer főből álló fogyatékossággal élő emberek esetében, minél több érintettnek tudjon segíteni a pandémiaalatt és után is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek