2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Energetikai fejlesztés a mezőkövesdi Katolikus Iskolában

Őszre elkészül a Szent István Katolikus Általános Iskola energetikai korszerűsítése és a tornaterem parkettájának  felújítása. Európai uniós forrásból az épület hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje és a fűtésrendszer fejlesztése történik meg.


A Szent István Katolikus Általános Iskola 1926-ban alakult meg. 1994-ben a tornatermet, az ebédlőt és a könyvtárat magába foglaló szárnnyal bővült az intézmény. 2004-ben kapott új kerítést, és kicserélték a régi épületszárny nyílászáróit, illetve a tetőszerkezete is megújult. Ennek a korszerűsítési sorozatnak a következő állomása az egyházi iskola „Épületenergetikai felújítás a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskolában” című nyertes pályázata révén megvalósuló beruházás.
„A fenntartó 150 millió forint támogatást nyert iskolánk felújítására. A fejlesztés során elvégzik az épület teljes körű külső hőszigetelését, amely során 10 cm vastagságú hungarocellréteget kap a falfelület. A kivitelezőtől ígéretet kaptunk, hogy a hőszigetelés után a régi épület homlokzata is visszakapja a  eddigi, egyedi struktúráját. Emellett az 1994-ben átadott épületszárny nyílászáróinak cseréje, a teljes fűtésrendszer átmosása, korszerűsítése, termosztatikus radiátorszelepek felszerelése, valamint két pellet kazán beépítése is megvalósul a pályázati forrásból” – mondta el Nyeste István, a Szent István Katolikus Általános Iskola igazgatója.
A pályázat dokumentációs szakaszának időbeni eltolódása miatt a kész fejlesztést előreláthatóan csak október végén adják át. A kivitelező ígérete alapján a beltéri munkálatokat szeptember 1-jéig elvégzik.

Parketta-felújítás Az uniós beruházás mellett a tornaterem padlójának felújítása is megvalósul a nyár során. Az intézményt fenntartó, egri Főegyházmegyei Hatóság 3,5 millió forint támogatást biztosított a mezőkövesdi iskolának annak érdekében, hogy az immár 20 éves tornaterem padlóját felújíthassák. A munka során OSB-lemezek lefektetésével megerősítik az aljzatot, a teljes parkettát újrarakják, lecsiszolják és lakkozzák. Ez a munka már időszerű volt, hiszen a folyamatos igénybevétel miatt meglazult, elkopott a  járófelület. A munkálatok augusztus végére elkészülnek, így az új tanévben már a felújított padlón tornázhatnak a gyerekek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum